Klaus Iohannis a reafirmat sprijinul României pentru integrarea europeană a Muntenegrului

Spread the love

Preşedintele Klaus Iohannis a reafirmat sprijinul României pentru integrarea europeană a Muntenegrului, în cadrul unei întâlniri avute marţi cu ministrul afacerilor externe al Muntenegrului, Filip Ivanović.

Klaus Iohannis a reafirmat sprijinul României pentru integrarea europeană a Muntenegrului Preşedintele României Klaus Iohannis l-a primit marţi, la Palatul Cotroceni, pe ministrul afacerilor externe al Muntenegrului, Filip Ivanović, cu prilejul vizitei oficiale pe care acesta a efectuat-o la Bucureşti.

„Preşedintele Klaus Iohannis a reiterat sprijinul constant pe care România îl acordă procesului de integrare europeană a Muntenegrului, dar şi a Balcanilor de Vest – regiune de importanţă strategică pentru spaţiul euroatlantic şi pentru securitatea şi stabilitatea continentului european.

În cadrul întrevederii, a fost reconfirmată disponibilitatea părţii române de a furniza, în plan bilateral, expertiza necesară în domeniul integrării europene, inclusiv în baza Planului de Acţiuni pentru perioada 2024-2025, semnat la nivel de miniştri ai afacerilor externe”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţială.

Vezi mai multe articole din categoria politic În ceea ce priveşte reformele necesare în procesul de aderare la Uniunea Europeană, preşedintele a încurajat continuarea implementării acestora, în vederea finalizării rapide a procesului de negociere, dar şi pentru a aduce rezultate în domeniile de interes pentru cetăţenii muntenegreni.

„Asumarea valorilor europene înseamnă şi alinierea la politicile Uniunii Europene, precum Politica Externă şi de Securitate Comună, una dintre modalităţile concrete de a consolida parcursul european.

În cadrul discuţiilor, au fost subliniate, totodată, beneficiile integrării, punându-se accentul, în mod special, pe tinerele generaţii”, se mai arată în comunicat.

Lasă un răspuns