Inundații devastatoare în sudul Germaniei. Cel puțin 4 persoane au murit în sudul țării, mii au fost evacuate

Spread the love

Trei persoane au fost găsite luni decedate în subsolurile inundate ale unor case, în timp ce un pompier a decedat duminică în timp ce încerca să salveze persoane blocate de inundațiile cu care se confruntă sudul Germaniei care a fost lovit de ploi puternice, relatează DW și BBC.

Salvatorii au găsit două cadavre în subsolul unei clădiri din statul Baden-Württemberg, sud-vestul Germaniei.

Subsolul inundat se afla în orașul Schorndorf din districtul Rems-Murr, la nord-est de capitala statului, Stuttgart.

Tot luni, cadavrul unei femei de 43 de ani a fost găsit într-o pivniță a unei clădiri din orașul Schrobenhausen din statul Bavaria, din sud-estul Germaniei.

În weekend, un pompier în vârstă de 42 de ani a murit după ce barca sa de cauciuc s-a răsturnat în Pfaffenhofen an der Ilm din Bavaria.

O navă de pasageri care naviga pe Dunăre a fost evacuată din cauza inundațiilor, au declarat autoritățile din statul Bavaria.

Un purtător de cuvânt al consiliului districtului Deggendorf a declarat că 140 de persoane au fost evacuate.

Nava nu a putut continua călătoria din cauza nivelului ridicat al apei.

Niciunul dintre pasageri nu a fost rănit în incident.

Un baraj de pe râul Paar din districtul Pfaffenhofen an der Ilm din Bavaria a suferit trei spărturi, au declarat oficialii locali.

Paarul este un afluent al Dunarii.

Consiliul raional le-a spus locuitorilor din municipalitățile Baar-Ebenhausen și Manching să părăsească parterul caselor și să caute refugiu la niveluri superioare.

Aproximativ 800 de persoane au fost duse în siguranță în Baar-Ebenhausen, iar 250 de persoane se adăpostesc la o școală din orașul Pfaffenhofen an der Ilm.

Din cauza riscului că un alt baraj va ceda în sudul Germaniei, oficialii locali din Asbach-Bäumenheim le-au ordonat locuitorilor din Hamlar de pe râul Donau să-și părăsească locuințele cât mai repede posibil.

Autoritățile le-au cerut locuitorilor să rămână calmi, să împacheteze articolele esențiale și documentele în pungi și să urmeze sfaturile serviciilor de urgență.

Cancelarul Olaf Scholz a vizitat zonele afectate de inundații, prilej cu care a avertizat că „nu putem neglija sarcina de a opri schimbările climatice provocate de om”.

Premierul bavarez Markus Soeder a vizitat zonele afectată alături de Scholz.

„Aici au loc evenimente care nu s-au mai întâmplat niciodată”, a declarat el.

Aproximativ 20.

000 de persoane sunt implicate în operațiuni de salvare în Bavaria, iar autoritățile au declarat stare de urgență.

Administrația Meteorologică din Germania a avertizat că mai multe ploi abundente sunt așteptate în sudul și estul țării.

Lasă un răspuns