Insulele Maldive interzic intrarea israelienilor în semn de solidaritate cu Palestina

Spread the love

Furia față de războiul dintre Israel și Palestina crește şi în rândul maldivienilor, iar guvernul din Maldive a luat decizia categorică de a interzice tuturor cetățenilor israelieni să intre în arhipelagul Oceanului Indian până la încheierea conflictului.

Celebra destinație turistică, în mare parte musulmană, s-a plâns în repetate rânduri de atacurile forțelor israeliene din Gaza.

Iar acum, la recomandarea Consiliului de Miniștri, președintele Mohamed Muizzu a luat decizia de a „modifica legile necesare pentru a împiedica deținătorii de pașapoarte israeliene să intre în Maldive”, așa cum era în trecut.

Abia la începutul anilor 1990, mica republică islamică a ridicat o interdicție anterioară asupra turiștilor israelieni și, în 2010, a trecut la restabilirea relațiilor, potrivit La Stampa.

Decizia a fost anunțată de ministrul de Interne Ali Ihușan în cadrul unei conferințe de presă.

„Guvernul a decis astăzi să facă modificările legale necesare pentru a interzice cât mai curând posibil intrarea în Maldive a turiştilor cu pașapoarte israeliene” A fost înființat un comitet special de miniștri pentru a accelera procesul și, în același timp, președintele a decis să „numească un trimis special care să evalueze nevoile palestinienilor” și „să organizeze o campanie de strângere de fonduri pentru a-i ajuta pe frații și surorile noștri palestinieni”.

Maldive primesc peste un milion de turiști în fiecare an, 15.

000 din aceştia provenind din Israel.

Deja în decembrie anul trecut, guvernul israelian a sfătuit să nu se călătorească în Maldive din cauza „atmosferei anti-israeliene în creștere, inclusiv în ceea ce privește comentariile autorităților”.

„În lumina deciziei guvernului Maldivelor de a interzice intrarea cetățenilor cu pașapoarte israeliene – a comentat acum Ministerul Afacerilor Externe – recomandarea este valabilă și pentru cetățenii israelieni care dețin pașapoarte străine, pe lângă cel israelian.

Cetăţenii israelieni care rămân în ţară sunt sfătuiţi să ia în considerare plecarea, deoarece în cazul în care se vor găsi în dificultate, ne va fi greu să-i ajutăm”.

Material realizat cu sprijinul Rador Radio România

Lasă un răspuns