Dosarul în care un băiat din București ar fi fost violat în toaleta școlii a fost clasat / Procurori: Fapta nu există / Suspiciunile au apărut din cauza întrebărilor sugestive ale mamei

Spread the love

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a clasat dosarul în care erau cercetate presupuse fapte de viol comise asupra unui copil de la Şcoala Nicolae Titulescu, apreciind că fapta nu există.

Procurorii susțin că suspiciunile au apărut ”cel mai probabil în contextul chestionării sugestive din partea mamei”, relatează News.

ro.

Toată povestea a apărut în mass media după ce acest caz a fost prezentat de Antena 3, iar zeci de părinți au protestat în fața școlii, unde au mers și secretarul de stat în Ministerul Educației Sorin Ion și inspectorul general școlar al Capitalei.

Parchetul de pe lângă Tribunaşul Bucureşti a anunţat, marţi, că a fost clasat dosarul deschis după acuzaţiile de viol de la Şcoala Nicolae Titulescu din Sectorul 1 al Capitalei.

Potrivit procurorilor, pentru a ajunge la această concluzie, procurorul a avut în vedere declaraţiile minorului, declaraţiile părinţilor şi ale altor martori, imaginile surprinse de camerele de supraveghere instalate în incinta şcolii, raportul de expertiză medico-legală emis de Institutul Naţional de Medicină Legală ”Mina Minovici”, raportul de expertiză psihologică, percheziţia informatică, precum şi alte probe.

Procurorii precizează că aceste probe au fost avute în vedere de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, care la data de 04.

06.

2024 a schimbat temeiul soluţiei de clasare din data de 28.

07.

2022 din ”minoritatea făptuitorului” în ”fapta nu există”.

Cercetările au pornit după ce mama unui elev de la Şcoala Nicolae Titulescu din Bucureşti a acuzat că ar fi fost violat de două ori, în toaletă.

Directoarea unităţii, acuzată că a muşamalizat situaţia, a demisionat.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, în luna martie, că ”nu o să rămână piatră pe piatră acolo, dacă se confirmă că directoarea a ascuns”.

Mama băiatului care ar fi fost violat a povestit, în luna martie, cum a aflat de agresiune, acuzând că directoarea școlii nu a luat nicio măsură atunci când a sesizat-o.

Citește și:

Lasă un răspuns