Ce se întâmplă, de fapt, dacă mergi prin ploaie fără umbrelă. Care sunt efectele nebănuite, potrivit experților în medicină

Spread the love

  Însă, mai mult de atât, o plimbare pe ploaie vine și cu o serie de beneficii pentru sănătatea ta.

Iată câteva dintre ele!Aerul este mai curat și mai proaspătUn studiu MIT publicat în revista Atmospheric Chemistry and Physics a arătat că aerul este cu adevărat mai curat în timpul și după precipitații puternice.

Explicația? Pe măsură ce picăturile de ploaie cad de sus, au capacitatea de a atrage sute de factori poluanți precum sulfații, bacteriile, funinginea, șamd, înainte de a lovi pământul.

Mirosul ploii are un efect calmantMirosul ploii, potrivit Live Science, este un amestec de substanțe chimice eliberate de bacterii care locuiesc în sol, uleiurile eliberate din plante acumulate în perioadele uscate care se creează atunci când fulgerul împarte moleculele de oxigen și azot care apoi se transformă în oxid nitric.

Umiditatea este bună pentru piele și întreagă sănătateNivelurile ridicate de umiditate din aer, conform oamenilor de știință, te ajută să îți menții pielea proaspătă, tânără și suplă.

Vezi AICI lista completă.

Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns