Un bărbat a aruncat un cocktail Molotov la Ambasada Israelului. Forțele antitero au intervenit

Spread the love

Un cetățean străin a aruncat cu o sticlă incendiară, luni, înspre gardul Ambasadei Israelului, au confirmat, surse oficiale din instituție, pentru HotNews.

SRI și Poliția Capitalei au transmis ulterior că bărbatul a încercat să dea foc ușii de la intrare, amenințând că se va autoincendia.

„Polițiști de la Secția 14 au fost sesizați, de către Serviciul Român de Informații, cu privire la faptul că un bărbat ar fi încercat să se autoincendieze”, a transmis Poliția Capitalei.

Sediul Ambasadei Isrealului se află în apropiere de Piața Unirii, într-un bloc de pe Bulevardul Dimitrie Cantemir.

Este vorba de un bărbat de 34 de ani, cetățean străin, precizează poliția.

Surse judiciare au declarat, pentru HotNews, că este vorba de un cetățean sirian care a fost imobilizat și dus la Secția 14 pentru audieri.

Momentan nu se cunosc motivele pentru care bărbatul a recurs la acest gest.

Incidentul a fost confirmat și de SRI.

„În legătură cu incidentul petrecut la Ambasada Israelului, precizăm ca: un cetățean aflat în proximitatea Ambasadei a încercat sa dea foc ușii de la intrare amenințând că se va autoincendia.

Dispozitivul antitero l-a imobilizat și l-a predat Poliției care a preluat cazul”, a transmis Serviciul.

„Lucrători din cadrul Serviciului Român de Informații, care asigurau securitatea instituției, au procedat la stingerea incendiului, fiind provocate distrugeri la un afiș de pe ușa, fără a fi înregistrate alte pagube materiale ori de altă natură”.

Acțiunea era încă în desfășurare când Poliția Capitalei a transmis informațiile.

„Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secției 14 Poliție, pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul”, a mai precizat Poliția Capitalei.

Lasă un răspuns