Programată mâine, inaugurarea extinderii Terminalului Plecări al Aeroportului din Cluj s-a amânat. De când va fi funcțional

Spread the love

Inaugurarea extinderii Terminalului Plecări al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj, care a costat 366 de milioane de lei, s-a amânat cu o zi, potrivit conducerii aeroportului.

Programată inițial marți, 4 iunie, inaugurarea va avea loc miercuri, 5 iunie„Pe 5 iunie facem inaugurarea.

Pe 6 iunie o să facem decontaminarea, iar din 7 iunie, dimineața, va fi funcțional.

Deci ne trebuie o zi pentru decontaminare și pentru organizare.

Este o procedură standard, ca să fie absolut toate sistemele în funcțiune, verificate ș.

a.

Așadar, nu se închide după (n.

r.

inaugurare), sunt niște proceduri pe care le respectăm.

Pe 7 iunie, dimineața, pasagerii sunt bineveniți”, a declarat David Ciceo, directorul general al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj, pentru HotNews.

ro.

Potrivit unei invitații de presă, inaugurarea extinderii Terminalului Plecări a fost programată inițial marți, 4 iunie.

„La eveniment au fost invitate să participe autoritățile locale și centrale, reprezentanți ai companiilor aeriene, ai altor instituții cu atribuții în domeniul aviației precum și partenerii și colaboratorii aeroportului”, se arată în invitație.

Potrivit Monitorul de Cluj, la eveniment și-au anunțat prezența: Marcel Ciolacu, prim-Ministrul RomânieiNicolae Ciucă, președintele SenatuluiSorin Grindeanu, ministrul TransporturilorMarcel Boloș, ministrul FinanțelorVasile Dîncu, fost vicepremier și ministru al ApărăriiLucian Bode, vicepreședinte al Camerei DeputațilorDaniel Buda, europarlamentarEmil Boc, primarul municipiului Cluj-NapocaProiectul „Extindere terminal pasageri plecări pe latura de Nord” a fost implementat din fonduri europene, de la bugetul de stat și fonduri proprii, prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

A inclus extinderea terminalului plecări cu aproximativ 7.

200 mp, realizarea fluxurilor pentru destinațiile Schengen și Non-Schengen, 3 noi fluxuri de securitate, dotate cu echipamente pentru controlul de securitate de ultimă generație și extinderea platformei de staționare aeronave cu aproximativ 9.

000 mp.

Odată cu finalizarea proiectului, în valoare de peste 366 milioane de lei, capacitatea de procesare a terminalelor din Aeroportul Internațional Cluj va crește la 4,5 milioane de pasageri/an, potrivit Monitorul De Cluj.

Aeroportul Internațional din Cluj se află în subordinea Consiliului Județean Cluj.

Lasă un răspuns