Partidul Laburist britanic ar putea obține cea mai mare victorie din istoria sa

Spread the love

Proiecțiile institutului de sondare YouGov publicate luni, prevăd o majoritate absolută foarte largă pentru laburiști la alegerile legislative din 4 iulie, potrivit AFP.

Potrivit sondajului, care analizează intențiile de vot în fiecare circumscripție electorală din Marea Britanie, laburiștii, conduși de fostul avocat Keir Starmer, în vârstă de 61 de ani, ar putea obține 422 din cele 650 de mandate la finalul scrutinului.

Partidul Conservator, condus de premierul Rishi Sunak, ar urma să păstreze doar 140 de locuri, față de cele 365 pe care le-a obținut după victoria sa istorică din 2019.

De atunci, a suferit mai multe dezertări și înfrângeri în alegerile parțiale.

Unele dintre figurile importante ale partidului, cum ar fi ministrul de finanțe Jeremy Hunt și ministrul apărării Grant Shapps, sunt în pericol de a-și pierde locurile.

Partidul Liberal-Democrat, a treia forță a țării, și-ar putea mări semnificativ numărul de parlamentari, ajungând la 48.

Dacă aceste previziuni se confirmă la urne, victoria laburiștilor ar fi mult mai mare decât cea a lui Tony Blair în 1997.

„Un astfel de rezultat ar fi mult mai mult decât un val de maree”, potrivit YouGov.

Rishi Sunak încearcă de luni de zile să reducă diferența față de laburiști și face o campanie intensă în toată țara de aproape două săptămâni.

Sondajul a fost dezvăluit la scurt timp după ce campionul Brexitului, Nigel Farage, și-a anunțat candidatura surpriză pentru Reform UK, astfel că acest eveniment major de campanie nu a fost luat în considerare în sondaj, care se preconizează că nu va oferi niciun loc formațiunii sale naționaliste.

rnul.

Lasă un răspuns