Mesajul Moscovei: Dacă Ucraina foloseşte Patriot deasupra Rusiei, conflictul ar escalada

Spread the love

Moscova afirmă că utilizarea de către Ucraina a sistemului de apărare antiaeriană Patriot deasupra teritoriului rusesc ar „escalada conflictul”, notează agenţia de presă rusă de stat TASS.

Mesajul Moscovei: Dacă Ucraina foloseşte Patriot deasupra Rusiei, conflictul ar escalada Ministerul rus de Externe a declarat că discuţiile privind permisiunea Ucrainei de a utiliza sistemele de apărare antiaeriană Patriot MIM-104 deasupra teritoriului rusesc arată că Occidentul se află pe „calea escaladării”, scrie Sky News.

„Rusia va lua toate măsurile pentru a contracara astfel de ameninţări”, a adăugat ministerul, potrivit sursei citate.

Vezi mai multe articole din categoria externe În aprilie, Pentagonul a declarat că va „grăbi” rachetele de apărare antiaeriană Patriot şi muniţia de artilerie către Ucraina, ca parte a noului său pachet de ajutor militar de 6 miliarde de dolari.

Nu este pentru prima dată când Rusia transmite astfel de ameninţări către Occident.

Săptămâna trecută, Ucraina a primit permisiunea SUA de a folosi, limitat, rachetele cu rază lungă de acţiune, cu scop de a se apăra, cu precădere în regiunea Harkov, atacată intens în ultima perioadă.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, şi fostul preşedinte rus, Dmitri Medvedev, au avertizat că folosirea armelor americane de către Ucraina pentru a ataca pe teritoriul ruses car echivala cu o escaladare a războiului şi, implicit, cu un conflict cu NATO.

La începutul lunii mai, Peskov a reacţionat la remarcile preşedintelui francez, Emmanuel Macron, despre posibilitatea de a trimite trupe terestre în Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a avertizat atunci că o astfel de tendinţă este ,,foarte periculoasă” şi că reprezintă o escaladare directă a tensiunilor în jurul conflictului ucrainean.

Lasă un răspuns