Conservatorii lui Rishi Sunak le promit alegătorilor că vor defini sexul pe baza criteriului biologic, pentru a pune capăt „confuziei”

Spread the love

Conservatorii britanici vor defini clar sexul ca fiind biologic în Legea privind egalitatea dacă vor câștiga alegerile naționale din 4 iulie, pentru a pune capăt „ambiguității” care pune în pericol siguranța femeilor și fetelor, a declarat premierul Rishi Sunak, informează luni Reuters.

Înainte de alegerile generale, conservatorii pun accentul pe chestiuni menite să asigure bazinul său de bază al votanților, cum ar fi politicile privind protecția pensionarilor, combaterea imigrației ilegale și introducerea serviciului militar național obligatoriu pentru tinerii de 18 ani.

„Siguranța femeilor și a fetelor este prea importantă pentru a permite ca actuala confuzie în jurul definițiilor de sex și gen să persiste”, a transmis Partidul Conservator (Torries), într-un comunicat.

„Conservatorii cred că efectuarea acestei schimbări în lege va spori protecția într-un mod care respectă intimitatea și demnitatea tuturor celor din societate”, menționează formațiunea condusă de Rishi Sunak.

Conservatorii, care se află în sondaje la aproximativ 20 de puncte procentuale în urma Partidului Laburist, aflat în opoziție, spun că această confuzie i-a lăsat pe furnizorii de servicii pentru persoanele transexuale vulnerabili la contestații și acțiuni în justiție.

Șeful politicii din domeniul apărării din cadrul Partidului Laburist, John Healey, a declarat luni că legea nu trebuie modificată și că ceea ce este necesar este o îndrumare mai clară pentru furnizorii de servicii.

Legea privind egalitatea din 2010 permite deja furnizorilor de servicii să opereze servicii pentru persoanele transexuale și pentru cele care se declară de sex feminim sau masculin, cum ar fi toaletele, adăposturile în cazul abuzurilor domestice și vestiarele, în cazul în care au un motiv întemeiat pentru a face acest lucru și dacă acest lucru este proporțional.

În cazul în care este justificat, acești furnizori pot, de asemenea, să excludă persoanele transsexuale care au Certificate de Recunoaștere a Sexului (GRC), a precizat anterior guvernul britanic.

Un astfel de certificat atestă sexul unei persoane transsexuale în majoritatea scopurilor legale.

Conservatorii mai spun că modificarea legii nu va elimina măsurile de protecție deja existente față de discriminarea făcută pe baza schimbării de sex.

Lasă un răspuns