Clujul accesibil: O prioritate a angajamentului Alianței Dreapta Unită pentru dezvoltarea județeană (P)

Spread the love

  Clujenii pierd ore în trafic pentru a se deplasa în județ.

Poate dura peste o oră jumătate pentru a parcurge distanțe mici, precum cea dintre Florești și Cluj Napoca.

Alături de timp, clujenii pierd și bani, prin costul carburanților arși stând în coloanele de mașini, și de asemenea crește gradul de poluare care afectează mediul și pe noi toți.

  Aceasta este situația la care s-a ajuns sub actuala administrația județeană.

Aceasta este realitatea când viața de zi cu zi bate pozele electorale pe care Alin Tișe le flutură la 4 ani.

Lipsa de viziune și a capacității de a implementa proiecte de mobilitate ample de către actuala administrație județeană, au limitat dezvoltarea mobilității în Cluj și s-au tradus în blocaje și întârzieri, de ani și ani de zile.

 Este evident că lucrurile nu mai pot continua așa.

Pentru a schimba situația, Alianța Dreapta Unită a făcut din susținerea Clujului accesibil o priroritate în angajamentul său de bună guvernanță județeană.

Printre soluțiile avute în vedere este creșterea eficienței și calității transportului public, inclusiv prin implementarea unei strategii de mobilitate, care să integreze toate traseele și orarele de circulație ale transportului public, astfel încât acestea să fie cât mai bine interconectate și să acopere întreg județul.

 Se vrea de asemenea accelerarea dezvoltării infrastructurii rutiere.

Se va asigura susținerea Consiliului județean pentru realizarea Centurii metropolitană la Cluj-Napoca.

Vor fi construite centurile ocolitoare pentru Huedin și Turda, și a drumului expres ”Someș Expres”, inclusiv a variantei de ocolire Dej.

Va fi deblocată totodată situația de la Aeroportul internațional Avram Iancu, care va fi extins și modernizarea.

Se va colabora cu autoritățile locale pentru interconectarea trenului metropolitan Gilau-Gherla cu localitățile de-a lungul căii ferate, pentru a se asigura creșterea gradului de utilizare a acestuia.

 Ce va rezulta la final va fi un transport public de calitate și bine interconectat și a unei rețele de infrastructură rutieră moderne care să permită ca în maxim 1 oră orice clujean să ajungă la Cluj-Napoca din orice capăt al județului Cluj.

Pentru ca toate aceste măsuri să fie implementate și Clujul să se dezvolte cu adevărat e important ca pe 9 iunie clujenii să voteze Oameni Buni, profesioniști, cinstiți și dornici să facă treabă: candidații Alianței Dreapta Unită pentru președinția și componența viitorului Consiliu Județean! Publicat la comanda Partidului Uniunea Salvați România, CMF: 21240009CITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns