Când încep înscrierile la Evaluarea Națională 2024. Cum se calculează media de admitere la liceu

Spread the love

Elevii care termină în acest an clasa a VIII-a vor fi înscriși automat, în perioada 11-14 iunie, de secretariatele școlilor să dea Evaluarea Națională (EN) 2024.

În 25 iunie, ei vor susține prima probă, la Limba și literatura română.

Elevii claselor a VIII-a vor termina cursurile acestui an școlar vineri, 14 iunie, urmând ca 11 zile mai târziu să înceapă probele de la Evalurea Națională 2024.

Între 11 și 14 iunie, secretariatele școlilor îi înscriu automat pe elevi să dea Evaluarea Națională 2024, așa cum prevede procedura.

Conform Ministerului Educației, calendarul Evaluării Naționale 2024 pentru elevii care termină clasa a VIII-a este următorul: Articolul 8 din Ordinul dat de Ministerul Educației privind organizarea și desfășurarea evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, în anul școlar 2023-2024 prevede și ce reguli trebuie să respecte elevii în timpul probelor din cadrul Evaluării Naționale 2024: Admiterea la liceu pentru anul 2024 va avea loc după următorul calendar: Media de admitere la liceu se calculează în modul următor: „Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial o reprezintă media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la probele incluse în Evaluarea Națională”, conform Ministerului Educației.

Pentru „admiterea în învățământul liceal vocațional, profilurile artistic, sportiv, teologic și militar, pentru anul școlar 2024 – 2025” media de admitere pentru intrarea la liceu se calculează astfel:

Lasă un răspuns