Alți patru ostatici israelieni au murit în captivitatea din Fâșia Gaza, anunță armata israeliană

Spread the love

Armata israeliană a anunțat luni că alți patru dintre ostaticii israelieni răpiți de Hamas pe 7 octombrie anul trecut au murit în captivitate și că trupurile lor sunt încă deținute de gruparea islamistă, informează Reuters.

Armata a precizat, într-un comunicat de presă, că i-a identificat pe cei patru bărbați israelieni decedați ca fiind Chaim Peri, Yoram Metzger, Amiram Cooper și Nadav Popplewell, toți apărând în viață în înregistrările video anterioare, cu unii dintre ostatici, publicate de Hamas.

Purtătorul de cuvânt al armatei, contraamiralul Daniel Hagari, a declarat că noi informații au dus la confirmarea morții lor.

Hamas publicase în aprilie o înregistrare video cu Popplewell și a susținut apoi că acesta a murit din cauza rănilor suferite în timpul unui atac aerian israelian.

„Considerăm că cei patru ostatici au fost ucişi în timp ce se aflau împreună într-o zonă a oraşului Khan Younes (din sudul Fâșiei Gaza) în timpul operaţiunii noastre de acolo împotriva Hamas”, a spus, în cadrul unei conferinţe de presă televizate, contraamiralul Hagari.

„Examinăm cu atenție circumstanțele morții lor și verificăm toate posibilitățile.

Vom prezenta în curând concluziile, mai întâi familiilor lor, iar apoi publicului”, a adăugat el.

„Le vom prezenta cu transparență, așa cum am făcut până acum”, a mai spus Hagari.

Trei dintre aceşti ostatici, Amiram Cooper, 84 de ani, Yoram Metzger, 80 de ani, şi Chaim Peri, 80 de ani, proveneau din kibbutzul Nir Oz, de unde au fost răpiţi în timpul asaltului din 7 octombrie.

Nadav Popplewell, un cetăţean cu dublă cetățenie, israeliano-britanică, a fost răpit din kibbutzul Nirim.

Dintre cele peste 250 de persoane răpite pe 7 octombrie, aproximativ 120 se află în Gaza, potrivit unui bilanț israelian.

Mulți au fost declarați morți de către autoritățile israeliene.

Peri se afla în casa lui din kibbutzul Nir Oz în timpul asaltului Hamas.

El a încercat să-i respingă pe atacatori în timp ce își ascundea soția în spatele unei canapele, a precizat ulterior fiul său pentru Reuters.

În cele din urmă s-a predat pentru a-și salva soția, care a rămas ascunsă.

Cooper și Metzger, tot din Nir Oz, au fost luați ostatici împreună cu soțiile lor, ambii fiind predați Israelului în timpul scurtului armistițiu din noiembrie.

Popplewell, potrivit unui grup pentru susținerea ostaticilor, a fost capturat împreună cu mama lui din casa ei din kibbutzul Nirim.

Fratele său a fost ucis în timpul atacului.

Mama sa a fost eliberată în timpul armistițiului din noiembrie.

Citiți și:

Lasă un răspuns