Tulcea: Doi tineri, unul elev, arestați preventiv pentru trafic de droguri de risc. Ei ar fi vândut canabis inclusiv minorilor

Spread the love

Doi inculpaţi, unul fiind elev, au fost plasaţi în arest preventiv sub acuzaţia de trafic de droguri de risc, în formă continuată.

Aceştia vindeau canabis, inclusiv elevilor din judeţul Tulcea, cu sume cuprinse între 180 şi 300 de lei.

Anchetatorii au desfăşurat trei percheziţii la Sulina, fiind ridicate şi plante de canabis în diferite stadii de dezvoltare, relatează News.

ro.

„La data de 01.

06.

2024, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Tulcea au dispus reţinerea a 2 inculpaţi (dintre care unul elev) cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc, în formă continuată”, anunţă duminică DIICOT.

Din materialul probator administrat a rezultat că, în perioada decembrie 2023 – mai 2024, aceştia au deţinut, oferit şi comercializat diferite cantităţi de canabis (drog de risc) către consumatori, inclusiv minori (elevi) de pe raza judeţului Tulcea, cu sume cuprinse între 180 şi 300 lei.

În urma celor trei percheziţii domiciliare efectuate în oraşul Sulina, au fost identificate şi ridicate diferite cantităţi de canabis, mai multe plante de canabis aflate în diverse stadii de dezvoltare, seminţe de canabis, ţigarete confecţionate artizanal, grindere şi obiecte purtând urme de substanţă, precum şi alte mijloace de probă.

La aceeaşi dată, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Tulcea a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial Constanţa al Poliţiei de Frontieră – Biroul de Prevenire şi Combatere a Migraţiei Ilegale şi Infracţionalităţii Transfrontaliere, Gărzii de Coastă – Grupul de Nave Sulina şi Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea, mai precizează DIICOT.

Lasă un răspuns