Serie A: Atalanta vs Fiorentina – Derby-ul finalistelor în Europa

Spread the love

Atalanta – Fiorentina, meci restant contând pentru etapa a 29-a din campionatul Italiei, este programat, duminică, 2 iunie, de la ora 19:00, pe Stadio Atleti Azzurri d’Italia, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 3, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Atalanta şi Fiorentina încheie sezonul intern cu o restanţă a etapei a 29-a din Serie A, partida fiind amânată la data iniţială, cu puţin timp înainte de start, după ce americanul Joe Barone, directorul executiv grupării viola, a fost transportat de urgenţă la spital după un stop cardiac!Atalanta, care tocmai şi-a trecut în palmares primul trofeu continental, Europa League, şi Fiorentina, care a pierdut, pentru al doilea an la rând, finala Conference League, şi-au asigurat deja prezenţa în viitoarea ediţie a cupelor europene, Atalanta în Champions League, iar Fiorentina în Conference League.

Atalanta este pe locul 4, cu 69 de puncte, cu două mai puţine decât Juventus, care ocupă locul 3, şi vine după cinci victorii consecutive în campionat, iar în ultima etapă disputată a trecut pe teren propriu de Torino, scor 3-0.

Echipa antrenată de Gian Piero Gasperini a disputat în aceast interval şi două finale, una pierdută, în Coppa Italia, scor 0-1 cu Juventus la Roma, şi una câştigată, în Europa League, scor 3-0 cu Leverkusen la Dublin.

În meciurile disputate acasă în această ediţie de campionat, Atalanta a înregistrat 13 succese, două remize şi trei eşecuri, iar golgheterii echipei sunt Gianluca Scamacca şi Teun Koopmeiners, fiecare cu câte 12 reuşite în Serie A.

Fiorentina ocupă locul 8, cu 57 de puncte, la patru în urma lui Lazio, care este pe locul 7, şi vine după patru victorii şi o înfrângere înregistrate în ultimele cinci partide disputate în Serie A, iar în cea mai recentă dintre ele a câştigat în deplasare, cu Cagliari, scor 3-2.

În această perioadă, echipa antrenată de Vincenzo Italiano a jucat finala Conference League, pe care a pierdut-o, scor 0-1 cu Olympiakos la Atena.

În partidele disputate în deplasare în acest sezon din Serie A, Fiorentina a bifat şase succese, patru remize şi opt eşecuri, iar cel mai bun marcator al echipei în campionat este Nico Gonzalez, cu 11 goluri.

În meciul din tur, disputat în 2023, Fiorentina s-a impus acasă, pe Stadio Artemio Franchi, în faţa celor de la Atalanta, scor 3-2, iar ultima confruntare dintre cele două echipe a avut loc în 2024, în semifinalele din Cupa Italiei, când Atalanta a trecut de Fiorentina, după 0-1 (d) şi 4-1 (a).

Superbet oferă cota 1,47 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Atalanta – Fiorentina.

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

Lasă un răspuns