Donald Trump se lansează pe platforma TikTok. A vrut să o interzică pe vremea mandatului său la Casa Albă

Spread the love

Donald Trump se lansează pe platforma TikTok.

A vrut să o interzică pe vremea mandatului său la Casa Albă La doar câteva ore după ce s-a alăturat TikTok, candidatul republican la preşedinţie Donald Trump a atras duminică un milion de adepţi pe platforma de socializare, scrie agenţia Reuters.

Decizia de a se alătura platformei îl va ajuta pe fostul preşedinte să ajungă la alegătorii mai tineri în cea de-a treia sa candidatură la Casa Albă.

El se luptă în cursa pentru Casa Albă cu actualul preşedinte al SUA, Joe Biden, înainte de alegerile prezidenţiale, care sunt programate în 5 noiembrie.

Vezi mai multe articole din categoria externe Această mişcare are loc la câteva luni după ce Joe Biden s-a alăturat platformei TikTok în luna februarie a acestui an, motivul fiind acela de a ajunge şi la electoratul mai tânăr.

Donald Trump a încercat să interzică aplicaţia TikTok în 2020, în timpul mandatului său de preşedinte, însă iniţiativa a fost blocată de instanţe.

Deşi a declarat în martie că platforma reprezintă o ameninţare la adresa securităţii naţionale, Trump consideră că o interzicere a acesteia ar afecta unii tineri şi nu ar face decât să întărească platforma Meta, pe care a criticat-o puternic, potrivit Reuters.

În prima sa postare pe reţeaua de socializare, Trump a postat o înregistrare video după ce a asistat mai devreme în cursul serii la un meci din Ultimate Fighting Championship în Newark, New Jersey, conform CNN.

În luna aprilie, Joe Biden a semnat un proiect de lege care ar interzice aplicaţia TikTok în SUA, folosită de 170 de milioane de americani, dacă proprietarul său chinez ByteDance nu renunţă la ea.

Lasă un răspuns