Diversele fețe ale Clujului. Parada de Zilele Clujului a celebrat arta, cultura și tradiția: „Fiecare comunitate din Cluj s-a organizat”

Spread the love

  Parada de 1 iunie, organizată cu ocazia Zilelor Clujului, este unul din multele evenimente care ne readuce aminte de această frumusețe diversă de care avem parte în oraș.

 Evenimentul a fost animat de momentele artistice ale celor de la „Creatorul”, parada fiind deschisă de Grande Madame, urmată de bufoni, statuile grecești și mulți alți artiști care au păstrat constantă atmosfera colorată de carnaval.

 Copiii au fost cei mai încântați de paradă, aceasta fiind dedicată în principiu celor mici.

Coloana a fost imensă și variată în ceea ce privește grupurile ce au participat.

Fiecare continent în parte a avut cel puțin o țară care să-l reprezinte la paradă, Latino-americanii au fost reprezentați de argentinieni, brazilieni și de columbieni, asiaticii de chinezi, japonezi și indieni, printre steaguri a apărut și cel palestinian.

Într-un final au înaintat și românii, îmbrăcați în portul specific, colorat și plin de tradiție.

Ei au fost urmați de câteva coloane, cu ajutorul cărora s-a trecut ușor prin istoria bogată a țării, făcându-și apariția „Dacii Liberi”, cum au strigat aceștia, urmați de romani cu gladiatorii, ca mai apoi să apară și reprezentanții perioadei medievale.

     Parada ar fi fost incompletă fără sporturile în care clujenii excelează, fiecare dintre acestea având propria coloana: baschetul.

tenisul de picior, artele marțiale, rugby-ul și majoretele.

Parada ar fi fost incompletă fără sporturile în care clujenii excelează, fiecare dintre acestea având propria coloana: baschetul, tenisul de picior, artele marțiale, rugby-ul și majoretele.

Momentul care a încheiat evenimentul a fost cel al Institutului Francez.

Carul lor a fost un cal negru imens care a luat ochii spectatorilor și a stârnit curiozitate și zâmbete pe chipurile celor mici.

Clujenii care au venit cu cei mici, au afirmat că multe dintre momente se repetă, comparativ cu ceilalți ani, dar pentru ei ce contează mai mult este bucuria micuților.

Unui tată, i-a plăcut cel mai mult că sportul a fost bine reprezentat în paradă, astfel încurajându-i pe tineri să aibă un stil de viață activ, momentele artistice categorizându-le doar ca distracții pentru copiii prezenți.

În schimb, un cetățean aflat la a doua tinerețe a fost vrăjit de fiecare moment în parte: „E un gest frumos din partea lor, fiecare comunitate din Cluj s-a organizat, a fost interesant, mi-a plăcut, toate mi-au plăcut.

Și uite la fetele astea care stau ani întregi să învețe să distreze lumea și copiii, e extraordinar!” Un tânăr student, și el prezent la paradă, a apreciat toată această coroborare a culturilor în întregul eveniment, considerând-o elementul cel mai important.

 Și un bufon de la „Creatorul” a avut plăcerea de a împărtăși experiența de participarea artistică la paradă și a scos în evidență munca asiduă depusă de colegii de la montaj, machiaj și de la coregrafie.

Zilele Clujului continuă și duminică, 2 iunie, când este ultima zi.

Zilele Clujului sunt organizate de Primăria Cluj-Napoca, în parteneriat cu VodafoneArticol realizat de Aurel-Constantin BîrlibaCitiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns