Arabia Saudită va vinde acţiuni Aramco de 13,1 miliarde de dolari, testând interesul investitorilor internaţionali

Spread the love

Arabia Saudită şi bancherii săi vor începe duminică să primească comenzi pentru acţiuni în valoare de până la 13,1 miliarde de dolari la gigantul său energetic Aramco, într-un test major al interesului investitorilor internaţionali, potrivit News.

ro care citează Reuters.

Într-un anunţ mult aşteptat de joi, regatul şi Aramco au detaliat planurile de a vinde până la 0,7% în compania petrolieră controlată de stat, 10% din ofertă fiind rezervată investitorilor de retail, în funcţie de cerere.

Preluarea comenzilor se va desfăşura până pe 6 iunie, iar preţul ofertei va fi stabilit pe 7 iunie.

Oferta – cu nume de cod Project Bond, conform surselor – a fost urmărită de luni de zile ca un pas cheie în atragerea unei game mai largi de investitori după oferta publică iniţială (IPO) record a Aramco din 2019.

Mişcarea va susţine şi programul uriaş de diversificare a economiei regatului.

Tranzacţia va fi un test ak interesului penhtru pieţele din Arabia Saudită, după cererea modestă din partea investitorilor internaţionali pentru IPO, pe fondul preocupărilor legate de o evaluare ridicată, controlul guvernului saudit şi tranziţia energetică de la hidrocarburi.

Investitorii internaţionali au fost la fel de reticenţi în ceea ce priveşte mega-proiectele regatului, de la staţiuni pe plajă la oraşe noi.

Lasă un răspuns