Weekend trending în București, 1-2 iunie: Bookfest, Spacefest și festivalul florilor, ce să faci de Ziua Copilului, block party și o masă nesfârșită în Amzei

Spread the love

Temperaturi ridicare și posibile descărcări electrice în acest weekend, dar și multe și diverse evenimente, te vor face să nu-ți dorești să petreci un minut în plus închis în casă.

În plus, sâmbătă este 1 iunie, așa că prin multe locuri din Capitală vor avea loc evenimente dedicate copiilor de toate vârstele.

Deci, iată pe unde îți poți purta picioarele pentru a lua pulsul orașului și pentru a te bucura de tot ce are de oferit în primul weekend al veri lui 2024.

În cazul în care vrei să-ți începi sâmbăta sau duminica prin zona de nord a Bucureștiului, atunci îți poți bea cafeaua la Frudisiac (Intrarea Bitolia 4), un loc foarte popular și căutat nu doar pentru cafeaua de specialitate, dar și pentru că are o terasă pe care poți să te întinzi la un brunch gustos.

Pe străduțele din Primăverii, la o aruncătură de băț de Muzeul de Artă Recentă, poți să oprești pentru o cafea bună la Utopia Coffee Bar(Primăverii 32), iar dacă temperatura e prea ridicată, încearcă un cold brew.

BOB Coffee Lab(Charles de Gaulles nr.

3) este peste drum de intrarea în Herăstrău din Piața Charles de Gaulles și este o altă cafenea de specialitate care a strâns în jurul ei o comunitate cool.

Însă, la o plimbare de 15 minute de aici, după ce treci de Arcul de Triumf și biserica Cașin, ajungi la Mad Goat(Alexandru Constantinescu 41) o cafenea de specialitate cu o frumoasă curte, cu o atmosferă relaxată, unde poți să petreci câteva ore chill la un cold brew sau la un Golden Iced Latte.

O altă recomandare din zona de nord este și Grădina Floreasca (Mircea Eliade 16), o grădină de vară ceva mai departe de centrul orașului, dar într-o zonă foarte frumoasă și verde, fiind locul perfectă pentru a evada de grijile și aglomerația orașului.

În plus, spre deosebire de alte terase din zonă, aceasta se întinde în jurul unei piscine (s-a deschis și aceasta pe 25 mai), ceea ce se traduce printr-un plus de răcoare în serile călduroase de vară.

De asemenea, mai trebuie să știi și că aici au loc destul de multe concerte și party-uri, dar și alte tipuri de evenimente, cum ar fi proiecțiile de filme.

O postare distribuită de Gradina Floreasca (@gradinafloreasca)Pentru o bere cu prietenii, în Parcul Cișmigiu există Zona Liberă Butic (Schitu Măgureanu 31) care a devenit rapid unul dintre cele mai cool locuri din oraș.

Chioșcul, cu aspect de căsuță din povești, a fost pe vremuri un butic de unde puteai cumpăra dulciuri și băuturi răcoritoare, dar acum are o selecție mare de beri artizanale și alte băuturi, muzică bună și atmosferă relaxată.

În weekend aici este întotdeauna o atmosferă de festival, cu multă lume care se întinde la picnicuri pe peluza din imediata apropiere.

Sâmbătă, pe 1 iunie (de la 11.

00), îți poți începe ziua și cu un concert de jazz.

Asta pentru că BIG BAND-UL RADIO dirijat de SIMONA STRUNGARU îi invită pe copiii de toate vârstele la Sala Radio, la un concert special dedicat copilăriei și veseliei! „JAZZ FOR KIDS” nu este doar un eveniment adresat copiilor și celor care iubesc muzica, ci și un spectacol care îi aduce pe scenă pe micii artiști de azi, marii artiști de mâine.

Alături de Big Band-ul Radio vor evolua soliștii David Ivașcu, Maya Sophie Burneci, Eric Daniel Theodoru, Damian Barbu, Octavian Radu, Thalia Profeti, Sonia Radu, Rania Cojocaru, Anastasia Zmău, Ana Parghel-Sârbu, Katia Florea, David Partenie, Teodora Dima, Colin-Justin Doljescu, Timea Beucan, Mario Tudor, Teodora Antal și CORUL DE COPII RADIO (pregătit de RĂZVAN RĂDOS).

Un bilet costă 30 de lei.

La Muzeul Antipa, de 1 Iunie are loc o mega-petrecere în aer liber.

Tot atunci, copiii vor primi în dar intrarea gratuită în expoziția permanentă.

Între 10:00 și 17:00, curtea din spatele muzeului va fi plină de culoare, cântec și veselie! Activități cu animatori, ateliere de creație și lectură, precum și ateliere de șah sau robotică, zone dedicate tinerilor artiști în care aceștia vor putea picta sau desena, dar și zone de dans și muzică, vor face deliciul unei super mega-petreceri în grădină! Nu vor lipsi nici face painting-ul și tatuajele amuzante, dar și zona eco, și, să nu uităm, atelierele de reciclare creativă, în care poți învăța cum să faci hrănitori pentru păsări! Programul complet îl poți consulta aici.

Și la MINA, Museum of Immersive New Art, se sărbătorește Ziua Internațională a Copilului întreg weekendul, 1 și 2 iunie, și invită publicul din București să participe la un program artistic dedicat copiilor și părinților.

Va fi prezentată în premieră o nouă expoziție care reunește capodopere din diverse perioade artistice, de la Renaștere la Modernism, toate având în comun tema animalelor.

„Animale în Lumea Artei” aduce în prim-plan o selecție de lucrări celebre care surprind frumusețea și diversitatea animalelor prin ochii unor artiști renumiți.

Expoziția este menită să inspire și să educe prin intermediul artei.

Intrare este gratuită pentru toți copiii de până în 3 ani, 50% reducere pentru copiii sub 12 ani.

Biletul pentru primul spațiul imersiv oferă acces și la două dintre spectacolele permanente: „Van Gogh” și „Cosmos”.

Separat, în al doilea spațiu imersiv vizitatorii pot viziona și noul spectacol educațional „Dinozaurii – O călătorie imersivă în Lumea Preistorică”.

În primele intervale orare rulează reinterpretarea fascinantă a poveștii clasice Vrăjitorul din Oz.

Biletul pentru un adult costă 50 de lei.

La Politehnica București ești invitat în acest weekend să descoperi răspunsurile la toate întrebările pe care le ai despre ce înseamnă să fii astronaut NASA sau specialist în domeniul călătoriilor în spațiu, în cadrul celui mai mare eveniment dedicat explorării spațiului cosmic.

Timp de 4 zile (31 mai – 3 iunie), SpaceFEST îți face cunoștință cu astronauți faimoși.

Printre personalitățile marcante prezente la eveniment se numără Susan Kilrain (astronaut NASA), Domonic A.

Antonelli (astronaut NASA) și un al treilea astronaut surpriză.

Vei afla totul despre felul în care explorarea spațiului este benefică vieții pe Pământ și despre cât de accesibilă este această carieră.

Participanții vor fi introduși în fascinanta lume a spațiului cosmic, printr-o serie de ateliere, concursuri, gustări spațiale și expoziții de tehnologii.

Companii din toate domeniile vor prezenta cele mai noi tehnologii care vor deschide noi posibilități de explorare a spațiului.

Mai multe detalii găsești aici.

Să nu uităm și că în perioada 29 mai – 2 iunie are loc Salonul Internațional de Carte Bookfest 2024, cel mai așteptat eveniment al lumii editoriale, la Romexpo.

Republica Moldova este Invitatul de Onoare al acestei ediții.

Vei găsi la târg circa un milion de volume, sute de titluri noi, aproximativ 300 de lansări de carte și dezbateri, și peste 60 de evenimente dedicate copiilor.

Cei mici sunt așteptați cu bucurie la Clubul Bookfest Junior, unde vor putea lua parte la discuții despre ultimele cărți apărute pentru ei, precum și ateliere tematice, jocuri și o tombolă cu premii surpriză.

Intrarea este liberă în toate cele cinci zile ale evenimentului.

Programul complet îl găsești aici.

În acest weekend cel mai înflorit cartier din București va fi Drumul Taberei.

Asta pentru că a doua ediție a celui mai mare festival al florilor din România, West Side Flower Fest, are loc în perioada 31 mai – 2 iunie, în Parcul și pe o parte din Bulevardul Drumul Taberei.

Anul trecut, la prima ediție, au participat peste 100.

000 de oameni.

Anul acesta vor participa peste 100 de comercianți cu flori, decorațiuni din flori, bijuterii și accesorii, dar și zonă de food.

Vor fi organizate 20 de grădini tematice, unele plutitoare, amenajate de studenți de la universități din toată țara; dar și aranjamente florale gigant, ateliere pentru copii, pe tematică de sustenabilitate și multe alte surprize.

Intrarea este liberă.

Cea de-a 8-a ediție a festivalului Slow Coffee va avea loc între 31 mai și 2 iunie la Galeriile SENAT din cadrul Combinatul Fondului Plastic.

Slow Coffee Festival își propune să dezvolte noi abordări prin care reduce impactul asupra mediului.

Îndemnul organizatorilor este ca participanții să susțină mișcare sustenabilității și să vină la festival cu propria cană reutilizabilă.

De asemenea, aici va avea loc și Campionatul Național de Aeropress, unde fiecare ceașcă preparată va fi evaluată de către un juriu atent ales și va participa la Campionatul Mondial de Aeropress din Portugalia, în septembrie.

Intrarea este liberă.

În weekendul 1-2 iunie, în cadrul evenimentului Amzei Block Party, de la orele 10.

00 la 23.

00, intersecția străzilor Christian Tell și Biserica Amzei se va transforma într-un spațiu pietonal temporar, devenind o piațetă a culturii și a creativității, o intersecție eliberată de mașini, dar plină de oameni din toate colțurile orașului.

Timp de două zile, intersecția unde se învecinează Biserica Amzei, La Mița Biciclista Stabiliment Creativ și Ambasada Franței din București va deveni un loc al convivialității, un spațiu sigur, mai puțin poluat și mai verde în jurul unui obiect-instalație, „Masa Nesfârșită”, realizată de artistul și arhitectul francez Olivier Vadrot, metafora perfectă „a întâlnirii și a dialogului” .

Pentru Amzei Bloc Party, Vadrot a imaginat o variație a celebrei sale opere, La table sans fin, o masă creată pentru a funcționa ca spațiu comun și sigur de întâlnire, de dialog, de dezbatere, de petrecere a timpului liber, pentru a încuraja convivialitatea, vecinătatea și democratizarea spațiilor publice.

Masa, care poate găzdui 180 de persoane, îndeplinește funcții multiple.

Pe de o parte, ne ajută să (re)descoperim ce înseamnă să petrecem timpul împreună și să ne bucurăm de activitățile variate care pot lua naștere într-un oraș al oamenilor.

Pe de altă parte, este o instalație ce asigură umbră și aer atunci când se face cald, iar capitala devine irespirabilă, oferind în același timp un spațiu sigur pentru toată lumea: copii, adulți și oameni în vârstă.

Amzei Block Party, conceput de La Mița Biciclista Stabiliment Creativ prin ARCEN, este o inițiativă ce propune reimaginarea scuarurilor și a spațiilor publice ale Bucureștiului istoric prin pietonalizare și înverzire temporară, o invitație la un alt mod de a gândi și de a trăi orașul.

Programul complet al evenimentului îl găsești aici.

În ceea ce privește concertele, pe 1 iunie, la Arenele Romane, Smiley te invită în SMILEYVERSE – o lume creată de artist pentru fiecare dintre fanii săi.

Biletele au prețuri între 100-200 lei.

Trupa REDRUM se întoarce pe scena de la club Fabrica cu un show special.

Pe lângă Alice in Chains, Nirvana, Pearl Jam si Soundgarden, REDRUM vor avea de data asta în playlist și piesele Stone Temple Pilots.

REDRUM nu e o trupă tribut în adevăratul sens al cuvântului ci, mai degrabă, o adunătură de prieteni care se întâmplă să fie și muzicieni, care simt la fel și care, de prin 2007, se adună odată la ceva timp ca să aducă un tribut grunge-ului, ca muzică, ca atitudine, ca stare.

Un bilet costă 60 lei.

Sâmbătă, la TNB se joacă piesa „E vina ta”, la sala Atelier.

Aceasta este despre viața persoanelor publice, fie ei cântăreți, actori, politicieni, care nu e întotdeauna ușoară.

Complicațiile care apar pot uneori să ducă la probleme grave, la situații limită, la evenimente tragice.

Personajele din spectacolul „E vina ta!” par a se învârti într-un labirint fără ieșire, plin de capcane și de neprevăzut.

Spectatorii sunt martorii unui șir de întâmplări din viața lui Dinu, un cunoscut cântăreț de hip-hop, a părinților săi nu mai puțin celebri, dar și a întregii lumi din care aceștia fac parte.

Vedetă și băiat de bani gata, Dinu e într-un conflict permanent cu sine și cu toți cei din jur.

Un adolescent întârziat pe care închisoarea, ca un duș rece, vine să-l trezească la realitate.

Momente din trecutul și prezentul personajului principal se succed cu dinamism, într-o remarcabilă unitate.

Firul dramatic este susținut perfect prin simbioza care se realizează între scenele de dialog și cântecele care se regăsesc din plin în acest spectacol, actorii dovedind calități vocale excepționale, iar publicul va avea senzația uneori că se află la un antrenant concert de muzică hip-hop.

Prețul unui bilet e de 30 de lei.

La Excelsior se joacă duminică piesa „Foxfinder”, o distopie cu accente de thriller, o parabolă plasată în afara timpului și a spațiului concret, într-un loc în care vulpea este cel mai de temut dușman al omului.

O familie de fermieri este investigată de către un căutător de vulpi.

.

.

Regia îi aparține lui Cristi Juncu.

Prețul unui bilet este de 50-65 lei.

Pe marele ecran urcă în acest weekend două noi filme.

„Tarot” este un horror despre un grup de prieteni care încalcă în mod nesăbuit regula sacră a Tarotului.

Ei dezlănțuie, fără să știe, un rău de nedescris prins în cărțile blestemate.

Unul câte unul, tinerii își privesc soarta în față și ajung într-o cursă împotriva morții.

Cel de-al doilea film care urcă pe marile ecrane în acest weekend este unul cu Ryan Reynolds în rol principal.

„If” spune povestea unei fete care descoperă că poate vedea prietenii imaginari ai tuturor.

Filmul ne arată ce va face Bea cu această superputere în timp ce pornește într-o aventură magică.

Lasă un răspuns