Rețeaua de socializare X va transmite în direct interviuri cu Trump și Kennedy Jr.

Spread the love

Rețeaua de socializare X (fostul Twitter) va transmite în direct pe platforma sa interviuri cu Donald Trump și candidatul independent Robert Kennedy Jr.

, în cadrul unui eveniment exclusiv organizat împreună cu canalul de știri NewsNation, anunță AFP.

Aceste două evenimente se vor desfășura sub forma unui interviu filmat în timpul căruia moderatorii vor transmite întrebări ale utilizatorilor X către invitat, a declarat un purtător de cuvânt al rețelei sociale.

Datele și identitatea moderatorilor nu au fost încă dezvăluite.

NewsNation nu a răspuns imediat solicitării AFP de a obține mai multe detalii.

Potrivit purtătorului de cuvânt, directorul general al X, Linda Yaccarino, a înaintat grupului de televiziune Nexstar, compania mamă a NewsNation, ideea unui „nou format care să aducă oamenii mai aproape de candidați și să le permită acestora să pună întrebări”.

„Va fi interesant”, a scris pe platformă acționarul majoritar al X, Elon Musk, într-un mesaj care conține un link către un articol despre interviul lui Donald Trump.

De când a preluat controlul rețelei de socializare, antreprenorul a încercat să transforme platforma într-un loc în care să poată fi difuzat conținut video exclusiv, cu scopul de a crește traficul.

Prezentatorul-vedetă ultraconservator Tucker Carlson a fost dat afară de la Fox News și s-a mutat pe X anul trecut, înainte de a-și înființa propriul serviciu de streaming.

În mai 2023, Elon Musk însuși a realizat, de asemenea, un interviu în direct, difuzat pe X, cu candidatul la nominalizarea republicană și guvernatorul Floridei, Ron DeSantis.

Miliardarul s-a întâlnit cu Donald Trump în mai multe rânduri și, potrivit Wall Street Journal, a discutat cu fostul șef de stat despre un posibil rol de consilier prezidențial dacă dezvoltatorul imobiliar va fi ales.

Elon Musk, pe de altă parte, este un critic obișnuit al președintelui american Joe Biden, în special în ceea ce privește politica sa în materie de imigrație.

Potrivit Wall Street Journal, X și NewsNation au vrut să organizeze o dezbatere între candidații la președinție și l-au invitat și pe Joe Biden, dar acesta a refuzat.

Două dezbateri între actualul și fostul șef de stat au fost deja programate, prima la CNN pe 27 iunie și a doua la ABC pe 10 septembrie.

Lasă un răspuns