Războiul din Ucraina, ziua 829. Infrastructura energetică din cinci regiuni, afectată de un atac aerian masiv al Rusiei / G7 şi UE vor să vizeze băncile care ajută Rusia să se sustragă sancţiunilor

Spread the love

Rusia a lansat sâmbătă un atac cu rachete şi drone, avariind instalaţii energetice în cinci regiuni din Ucraina, au declarat oficiali, citaţi de Reuters.

Războiul din Ucraina.

Infrastructura energetică din cinci regiuni, afectată de un atac aerian masiv al Rusiei Incendii masive de pădure au cuprins peste 3.

700 de hectare de pădure în regiunea Harkov, a anunţat Serviciul de Stat pentru Situaţii de Urgenţă din Ucraina la 1 iunie, notează Kyiv Independent.

Au existat cel puţin nouă incendii separate, dintre care cele mai multe au fost declanşate de lovituri ruseşti, a precizat Serviciul de Stat pentru Situaţii de Urgenţă.

Şase dintre incendii, care cuprind aproximativ 2.

300 de hectare, au fost izolate.

Vezi mai multe articole din categoria externe UE şi Grupul celor şapte (G7) iau în considerare măsuri care vizează creditorii terţi care ajută Rusia să se sustragă sancţiunilor, a relatat Bloomberg, citând surse confidenţiale.

În special, aliaţii iau în considerare măsuri împotriva băncilor care folosesc SPFS, alternativa Rusiei la sistemul de mesagerie SWIFT, pentru a eluda restricţiile comerciale, a precizat publicaţia.

Comisia Europeană a propus la începutul lunii mai să includă măsuri împotriva băncilor care utilizează SPFS în viitorul al 14-lea pachet de sancţiuni.

G7 şi Bruxelles studiază acum posibilele măsuri înainte de summitul din Italia, care va avea loc între 13 şi 15 iunie.

Operatorul reţelei naţionale ucrainene de distribuţie Ukrenergo a declarat că atacul a avariat instalaţii energetice din regiunile Donetsk, Zaporojie şi Dnipropetrovsk, regiunea centrală Kyrovohrad şi regiunea Ivano-Frankivsk din vest.

„Astăzi dimineaţă, ruşii au lansat un alt atac asupra instalaţiilor energetice ucrainene.

Din martie este deja al şaselea atac masiv, complex, cu rachete şi drone împotriva infrastructurii energetice civile”, a transmis Ukrenergo.

DTEK, cea mai mare companie privată de generare a energiei din Ucraina, a declarat că în timpul atacului cele două centrale termice ale sale au fost lovite şi că echipamentele au fost „grav avariate”.

Oficialii regionali au raportat că pompierii stingeau incendiile izbucnite în urma loviturilor.

Nu sunt informaţii cu privire la victime.

Apărarea aeriană ucraineană a doborât 35 din 53 de rachete ruseşti şi 46 din 47 de drone ruseşti, a precizat comandantul forţelor aeriene.

Din martie, Rusia şi-a intensificat bombardamentele asupra infrastructurii energetice ucrainene, provocând pene de curent şi împingând importurile de electricitate la niveluri record.

Lasă un răspuns