EHF Champions League (f): Esbjerg vs Gyor – Maghiarele, victorii pe linie contra danezelor

Spread the love

Esbjerg – Gyor, meci contând pentru semifinalele din Liga Campionilor la handbal feminin, este programat, sâmbătă, 1 iunie, de la ora 16:00, la MVM Dome din Budapesta, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 3, Orange Sport 1 şi Prima Sport 2.

Esbjerg şi Gyor, cele două echipe care au fost prezente şi anul trecut în Final Four, se întâlnesc în prima semifinală din semifinalele EHF Champions League (a doua, Metz – Bietigheim, este programată, tot sâmbătă, 1 iunie, de la ora 19:00, de asemenea la MVM Dome din Budapesta).

Esbjerg s-a clasat pe locul 2 în Grupa B, cu 22 de puncte (la egalitate cu Metz, care a terminat pe locul 1), după 11 victorii şi trei înfrângeri, iar în sferturile de finală a trecut de Ferencvaros, 26-25 în tur, în deplasare, şi 29-24 în retur, acasă (55-49 la general).

Echipa antrenată de Jesper Jensen a pierdut doar trei meciuri în acest sezon european, cu Krim, Metz şi Vipers, dar s-a calificat în Final Four-ul de la Budapesta după ce s-a impus în ambele partide cu Ferencvaros din sferturile de finală.

Esbjerg, care tocmai a câştigat în week-end-ul trecut campionatul în Danemarca, este pentru al treilea an consecutiv în Final Four, iar la precedentele participări a terminat pe locul 3 (în 2022) şi pe locul 4 (în 2023).

Gyor a câştigat Grupa A, cu 23 de puncte (cu două mai multe decât Odense), după 11 victorii, un rezultat de egalitate şi două înfrângeri, iar în sferturile de finală a eliminat-o pe Vipers Kristiansand, câştigătoarea ultimelor trei ediţii ale competiţiei, 30-23 în tur, în deplasare, şi 24-26 în retur, acasă (54-49 la general).

Echipa antrenată de Per Johannson a pierdut doar două meciuri în acest sezon european, cu CSM Bucureşti şi Shaeffler, dar când era deja câştigătoare virtuală a grupei (a mai remizat, ulterior, cu Brest).

Gyor, care a terminat pe locul 2 în campionatul din Ungaria, după Ferencvaros, a câştigat de cinci ori EHF Champions League, ultima oară în 2019, şi a mai pierdut alte patru finale, cel mai recent în 2022, şi a participat la nouă ediţii din cele zece de Final Four (prima a avut loc în 2014 şi a fost câştigată de CSM Bucureşti).

Cele două echipe s-au confruntat ultima oară în 2023, în ediţia trecută din Final Four, în finala mică, în care Gyor s-a impus în faţa lui Esbjerg cu 28-27; în 2022 s-au întâlnit în semifinale, Gyor – Esbjerg 32-27 (de altfel, Gyor a câştigat toate cele şase partide directe cu Esbjerg).

Superbet oferă cota 1,90 pentru pronosticul 2: victorie pentru Gyor în meciul cu Esbjerg, în timpul regulamentar de 60 de minute.

* cotă valabilă la ora publicării acestui articolSursa foto: Dreamstime

Lasă un răspuns