Champions League: Borussia Dortmund vs Real Madrid – Spectacol de gală pe Wembley

Spread the love

Borussia Dortmund – Real Madrid, meci contând pentru finala ediţiei 2023-2024 din Liga Campionilor, este programat, sâmbătă, 1 iunie, de la ora 22:00, pe Wembley din Londra, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Borussia Dortmund, surpriza plăcută a acestui sezon european, şi Real Madrid, obişnuită cu prezenţele în ultimul act al competiţiei, se întâlnesc în cea mai aşteptată partidă intercluburi a anului, finala UEFA Champions League.

Borussia Dortmund s-a calificat în ultimul act din Liga Campionilor după ce a câştigat Grupa F, 0-2 (d) şi 1-1 (a) cu PSG, 0-0 (a) şi 3-1 (d) cu Milan, 1-0 (d) şi 2-0 (a) cu Newcastle, în optimile de finală a eliminat-o pe Eindhoven, 1-1 (d) şi 2-0 (a), în sferturile de finală a trecut de Atletico Madrid, 1-2 (d) şi 4-2 (a), iar în semifinale s-a impus în faţa lui PSG, 1-0 (a) şi 1-0 (d).

În Bundesliga, echipa antrenată de Edin Terzic a terminat pe locul 5, cu 63 de puncte (Germania va avea cinci echipe în viitoare ediţie din Liga Campionilor), iar în cel mai recent meci oficial a câştigat în campionat pe teren propriu, scor 4-0 cu Darmstadt (golgheterul celor de la Borussia Dortmund în acest sezon este Niklas Fullkrug, cu 16 reuşite în toate competiţiile, dintre care trei în Champions League).

Borussia Dortmund are în palmares un trofeu al Ligii Campionilor, cucerit în 1997, după o finală cu Juventus disputată la Munchen, scor 3-1, şi a mai pierdut o dată în ultimul act al competiţiei, în 2012 (1-2 cu Bayern Munchen pe Wembley, la Londra).

Real Madrid a ajuns în finala Champions League după ce a câştigat Grupa C, cu şase victorii din atâtea partide, 1-0 (a) şi 3-2 (d) cu Union Berlin, 3-2 (d) şi 4-2 (a) cu Napoli, 2-1 (d) şi 3-0 (a) cu Braga, în optimile de finală a trecut de Leipzig, 1-0 (d) şi 1-1 (a), în sferturile de finală a eliminat-o pe Manchester City, 3-3 (a) şi 1-1 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 4-3 după penalty-uri (d), iar în semifinale s-a impus în faţa lui Bayern Munchen, 2-2 (d) şi 2-1 (a).

În LaLiga, echipa antrenată de Carlo Ancelotti şi-a trecut în cont un nou titlu de campioană, al 36-lea din istoria clubului, iar în cel mai recent meci oficial a remizat în campionat pe teren propriu, scor 0-0 cu Betis (cel mai bun marcator al lui Real Madrid în acest sezon este Jude Bellingham, cu 23 de goluri în toate competiţiile, dintre care patru în Liga Campionilor).

Real Madrid are în palmares 14 trofee ale Ligii Campionilor (record), ultimul fiind cucerit în ediţia 2021-2022, după o finală cu Liverpool, scor 1-0 la Paris, pe Stade de France, şi a pierdut de alte trei ori în ultimul act al competiţiei, cel mai recent în 1981, scor 0-1 cu Liverpool, tot la Paris, dar pe Parc des Princes.

Cele două echipe s-au confruntat ultima oară în ediţia 2017-2018 din Liga Campionilor, în faza grupelor, când Real Madrid a câştigat ambele partide cu Borussia Dortmund, 3-1 în tur, în deplasare, şi 3-2 în retur, acasă.

Superbet oferă cota 1,80 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Borussia Dortmund – Real Madrid.

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

Lasă un răspuns