31 mai este Ziua Națională a Cireșelor în Italia, un fruct bogat în beneficii și proprietăți.
100 g de cireșe au 63 de calorii și conțin mai multă vitamina C și carbohidrați, urmate de fibre, calciu, fosfor, magneziu și proteine.
Un fruct atât de mic conține atât de multe proprietăți benefice pentru organism.
Cireșele au o putere mare de sațietate și conțin puține calorii, ceea ce le face o gustare excelentă în dietele hipocalorice.
Sunt bogate în vitamina A și C, proteine, săruri minerale și melatonină.
Aceasta din urmă, care este responsabilă de reglarea ciclului somn-veghe, favorizează somnul.
De asemenea, fructele au proprietăți diuretice, depurative și antioxidante.
Porția zilnică recomandată este de 100-150 de grame de cireșe, ceea ce corespunde la un maxim de 30 de cireșe.
Această cantitate nu trebuie depășită, mai ales în cazul persoanelor cu diabet și cu glicemie ridicată.
Pe lângă cazurile de diabet și de glicemie ridicată, consumul este nerecomandat și celor cu probleme la burtă.
Conținând fibre insolubile, cireșele ajută tranzitul intestinal, dar pot da un efect laxativ sau pot provoca dureri abdominale, balonare, dureri de stomac și meteorism.
Citiți monitorulcj.
ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.
ro