VIDEO Atac cu cuțitul la o manifestație a dreptei germane. Mai multe persoane au fost rănite, inclusiv atacatorul

Spread the love

Poliția germană a anunțat că a tras într-un bărbat care atacase cu cuțitul mai multe persoane care participau la o demonstrație a dreptei în orașul Mannheim, din sud-vestul țării.

Atacatorul a fost rănit de către forțele de ordine, informează Reuters.

Deocamdată, poliția nu a putut preciza cât de grave sunt rănile suferite de victimele atacatorului din piața centrală a orașului, Markplatz.

Activistul anti-Islam Michael Stuerzenberg (59 de ani) se pregătea să se adreseze unei mici adunări care venise la eveniment.

„O armă de foc a fost folosită împotriva atacatorului”, se spune într-un comunicat al poliției din Mannheim.

Un elicopter al serviciilor de urgență era deja la fața locului, iar circulația tramvaielor în zonă a fost suspendată.

Pe rețele sociale a apărut un clip cu un watermark legat de turul anti-Islam „Deschide Ochii” întreprins de activistul german, iar în imagini se poate vedea un bărbat cu barbă care lovește cu cuțitul mai multe persoane.

Allahu-Akbar: Islam-Kritiker Michael #Stürzenberger wird bei einer Kundgebung in #Mannheim von einem streng gläubigen Messer-Moslem abgestochen!Auch ein Polizist bekommt einen Stich in den Hals.

https://t.

co/gPPKqrXkkK pic.

twitter.

com/5ZW1PvzFbWPrintre victimele agresiunii se numără și un polițist care a fost lovit cu cuțitul în ceafă de două ori.

Ulterior, se aude zgomotul unei arme de foc, iar agresorul de prăbușește la pământ zvârcolindu-se de durere.

Actul de violență survine la finele campaniei pentru Parlamentul European în care partidul de extremă dreapta Alternativa pentru Germania a încercat să atragă atenția asupra a ceee ce a numit pericolul migrației din țările musulmante.

Stuerzenberg, care se descrie ca un jurnalist critic la adresa Islamului, a fost membru în mai multe organizații radicale de dreapta anti-Islam, inclusiv în PEGIDA care desfășoară cu regularitate marșuri în orașe germane, îndeosebi în cele din estul țării.

Lasă un răspuns