Ucraina a încheiat acorduri de securitate pe termen lung cu Suedia şi cu Norvegia

Spread the love

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a încheiat vineri acorduri de securitate pe termen lung cu Suedia şi Norvegia, potrivit Reuters.

Ucraina a încheiat acorduri de securitate pe termen lung cu Suedia şi cu Norvegia Zelenski a vizitat capitala Suediei în timp ce naţiunile occidentale discută dacă vor permite Kievului să folosească armele furnizate de acestea pentru a lovi ţinte din interiorul Rusiei.

El a spus că utilizarea de către Ucraina a oricărei arme occidentale pentru a lovi teritoriul rusesc este acum doar „o chestiune de timp”.

Acordurile de securitate cu Suedia şi Norvegia – precum şi cu Islanda – ridică la 15 numărul de acorduri pe care Kievul le-a semnat cu naţiunile occidentale.

Vezi mai multe articole din categoria externe „Puteţi vedea că Rusia încearcă să extindă războiul .

.

.

Doar împreună putem opri nebunia de la Moscova”, a declarat Zelenski.

Într-o declaraţie comună, liderii nordici şi preşedintele ucrainean au spus: „Ne vom strădui împreună să creştem capacitatea de producţie a Ucrainei şi a noastră pentru a satisface nevoile Ucrainei în materie de muniţii decisive pentru luptă”.

„Luptaţi literalmente nu numai pentru libertatea voastră, ci şi pentru libertatea şi securitatea noastră”, a declarat premierul suedez Ulf Kristersson.

Lasă un răspuns