Susţinătorii lui Trump incită la revolte după aflarea verdictului în procesul fostului preşedinte

Spread the love

Susţinătorii lui Donald Trump incită la revolte după aflarea verdictului în procesul fostului preşedinte al SUA.

Ei au trimis numeroase mesaje pe reţelele de socializare prin care vorbesc despre acţiuni violente.

Un juriu din New York l-a găsit vinovat pe Trump pentru 34 de capete de acuzare.

Susţinătorii lui Trump incită la revolte după aflarea verdictului în procesul fostului preşedinte Susţinătorii fostului preşedinte Donald Trump sunt revoltaţi de decizia juriului.

După ce Trump a devenit primul preşedinte american care a fost condamnat pentru o infracţiune, susţinătorii săi au trimis mii de mesaje violente.

Mesajele au fost publicate în special pe trei platforme web apropiate de Trump: Truth Social, Patriots.

Win şi Pundit-ul Gateway.

Unii au militat pentru atacuri asupra juraţilor, în timp ce alţii au cerut execuţia judecătorului şi a juraţilor sau chiar declanşarea războiui civil, potrivit Reuters.

Vezi mai multe articole din categoria externe Un juriu format din 12 membri l-a găsit pe Trump vinovat joi de ascunderea, în documente, a unei plăţi către vedeta porno Stormy Daniels, făcută cu puţin timp înainte de alegerile prezidenţiale din 2016.

Fostul preşedinte voia ca aceasta să păstreze tăcerea despre o presupusă relaţie sexuală pe care ar fi avut-o cu el în 2006.

Sentinţa este stabilită pentru 11 iulie, cu câteva zile înainte ca Partidul Republican să-l nominalizeze oficial pe Trump pentru funcţia de candidat pentru alegerile din 5 noiembrie.

Trump a negat toate acuzaţiile din proces şi ar putea să facă recurs.

Lasă un răspuns