Super League: Thun vs Grasshopper – „Lăcustele”, aproape de retrogradare

Spread the love

Thun – Grasshopper, meci contând pentru manşa a doua a barajului de menţinere-promovare în campionatul Elveţiei, este programat, vineri, 31 mai, de la ora 21:30, pe Stockhorn Arena, şi va fi transmis live stream pe site-ul superbet.

ro.

Thun şi Grasshopper se luptă pentru ultimul loc disponibil în ediţia 2024-2025 din Super League, după ce, în partida din tur, disputată, duminică, 26 mai, pe Letzigrund din Zurich, cele două echipe au remizat, scor 1-1.

Thun a terminat pe locul 2 în Challange League, cu 76 de puncte, la trei în urma lui Sion, care a promovat direct în Super League, iar în ultimele cinci meciuri din campionat a înregistrat patru victorii şi un rezultat de egalitate (în ultima etapă s-a impus pe terenul lui Wil, scor 3-0).

Echipa antrenată de fostul ei jucător Mauro Lustrinelli a fost invincibilă pe teren propriu în actualul sezon, unde a bifat 15 succese şi trei remize (a acumulat 48 de puncte, cele mai multe, cu 10 peste Sion), iar golgheterul ei este Koro Kone, cu 11 reuşite în Challange League.

Thun, care nu are nici măcar un trofeu în palmares, este la al patrulea sezon consecutiv în Challange League, după retrogradarea din 2020 (anterior a evoluat zece sezoane în Super League).

Grasshopper a încheiat sezonul pe locul 5 în play-out (locul 11 din 12 la general), cu 38 de puncte, cu şapte mai puţine decât Lausanne Sport, care s-a salvat, şi cu nouă mai multe decât Stade Lausanne, care a retrogradat direct, iar în ultimele cinci meciuri din campionat a înregistrat două victorii, două rezultate de egalitate şi o înfrângere (în ultima etapă a remizat în deplasare cu Lausanne Sport, scor 0-0).

Echipa antrenată din 10 aprilie 2024 de Marco Schallibaum, instalat în locul lui Bruno Berner, are două succese, cinci remize şi 12 eşecuri în partidele disputate în deplasare în actualul sezon din Super League, iar cel mai bun marcator al „lăcustelor” este Tsiy William Ndenge, cu opt goluri.

Grasshopper, de 27 de ori campioană naţională (record) şi de 19 ori câştigătoare a Cupei Elveţiei, este la al treilea sezon consecutiv în Super League, după promovarea obţinută în 2021 (a jucat doi ani în Challange League, acolo unde ajuns, în 2019, după 68 de campionate disputate consecutiv în prima divizie!).

Cele două echipe s-au confruntat ultima oară într-o partidă oficială în 2021, în 16-imile de finală din Cupa Elveţiei, când Thun s-a impus pe teren propriu în faţa lui Grasshopper cu 1-0.

Superbet oferă cota 1,45 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Thun – Grasshopper.

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

Lasă un răspuns