Rusia a pierdut 507.
650 de soldaţi în Ucraina de la începutul invaziei, a raportat Statul Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei.
Acest număr include 1.
390 de pierderi suferite de forţele ruse doar în ultima zi.
Potrivit raportului, Rusia a pierdut, de asemenea, 7.
728 de tancuri, 14.
935 de vehicule blindate de luptă, 17.
905 vehicule şi rezervoare de combustibil, 13.
140 de sisteme de artilerie, 1.
088 de sisteme de rachete cu lansare multiplă, 815 sisteme de apărare aeriană, 357 de avioane, 326 de elicoptere, 10.
587 de drone, 27 de nave şi ambarcaţiuni şi un submarin.
Vezi mai multe articole din categoria externe Forţele aeriene ucrainene au declarat pe aplicaţia de mesagerie Telegram că Rusia a atacat Kievul cu rachete balistice Iskander şi cu drone.
Toate rachetele au fost distruse în apropiere de oraş, a declarat Serhiy Popko, şeful administraţiei militare din Kiev, pe Telegram, transmite Reuters.
Un incendiu a izbucnit într-o clădire nerezidenţială din cartierul Holosiivskyi din Kiev, ca urmare a căderii unor resturi, a declarat Popko.
Nu s-au înregistrat răniţi, potrivit informaţiilor preliminare.
Forţele aeriene ucrainene au mai spus că Rusia a atacat oraşul Harkov, care a fost lovit în timpul nopţii cu cinci rachete ghidate şi că forţele ucrainene au doborât, de asemenea, drone de atac deasupra regiunilor Zaporojie şi Dnipropetrovsk.
Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Rusiei cu privire la atac.
Moscova neagă că ar fi vizat civili în războiul care a ucis mii de oameni din februarie 2022, când Rusia a lansat invazia asupra Ucrainei.
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, le aliaţilor NATO să ofere minimum 40 de miliarde de euro în finanţare militară anuală pentru Ucraina, a declarat la 30 mai o sursă din cadrul NATO pentru Reuters.
Propunerea de finanţare vine în contextul în care miniştrii de externe ai NATO se reunesc la Praga pentru discuţii pe 31 mai, înaintea summitului NATO de la Washington din 9-11 iulie.
Miniştrii de externe vor discuta despre eforturi concrete de sprijin pe termen lung pentru Ucraina, precum şi despre modificări ale modului în care sunt furnizate arme şi muniţii.
Stoltenberg nu a propus încă în mod public o sumă pentru pachetul anual de finanţare.
Oficialii NATO au propus anterior 100 de miliarde de euro pe o perioadă de cinci ani, sau 20 de miliarde de euro anual.
Stoltenberg a căutat, de asemenea, abordări mai consistente în furnizarea de ajutor militar pentru Ucraina.
NATO încearcă să preia atribuţiile operaţionale ale Grupului de contact pentru apărarea Ucrainei, condus de SUA, care coordonează livrările de arme de către aproximativ 50 de ţări către Ucraina.