Wild card pregătit pentru Simona Halep – Orașul din România care va găzdui un turneu WTA 250 înainte de JO 2024

Spread the love

Simona Halep are un wild card pregătit pentru a putea participa la Iași Open, turneu care va trece în acest an la categoria „WTA 250”, a anunțat Daniel Dobre, director al competiției și fost antrenor al dublei campioane de Grand Slam.

>> Simona Halep, fără șanse de a ajunge la Jocurile Olimpice de la ParisCompetiția, care până anul acest era de categorie „WTA 125”, va avea loc în perioada 21-26 iulie la baza Ciric, chiar înaintea turneului de tenis din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris (27 iulie – 4 august).

„Această noutate a turneului am aflat-o şi eu destul de târziu şi un pic m-a surprins pentru că era în plan, dar pentru anii viitori.

Din punctul meu de vedere a avea un astfel de turneu înainte de Olimpiadă, pe zgură, înseamnă că sigur vom avea jucătoare foarte bune.

În afară de jucătoarele noastre din România, care aproape în grup au confirmat prezenţa, Andrei Pavel vrea să îl aducă pe Nadal, eu vreau să o aduc pe Simona Halep şi are un wild card pregătit.

Şi sperăm să fie acolo.

Pe lângă jucătoarele consacrate, Irina Begu, Ana Bogdan, Jacqueline Cristian, Gabi Ruse, Monica Niculescu, care va veni la dublu, ca şi anul trecut, avem jucătoarele tinere care au început să confirme, Anca Todoni, Miriam Bulgaru.

Deci, la fete, clar vom avea cele mai bune jucătoare din România, plus jucătoare din, sper eu, primele 50, poate chiar mai sus, care vor dori să pregătească cât mai bine Olimpiada de la Paris, care va fi pe zgură.

Acest turneu de (WTA) 250 înseamnă o vizibilitate mai mare, vine cu responsabilitate mai mare.

Trebuie investit mai mult, pentru ca spectacolul să fie de o calitate mai mare, deci efortul va fi mai mare, dar şi rezultatele vor fi pe măsură.

Mă bucur că am ajuns cu acest turneu la un grad atât de înalt” – Daniel Dobre, citat de Agerpres.

Dobre a precizat că două invitaţii dintre cele patru disponibile vor fi alocate câştigătoarelor de Grand Slam sau jucătoarelor care au fost numărul 1 WTA.

„Calificările vor fi de 24 de jucătoare şi 4 wild card-uri, vor fi pentru jucătoarele din România.

Pe tablou se schimbă un pic vor fi două wild card-uri, plus două locuri rezervate jucătoarelor foste câştigătoare de Grand Slam, foste număr 1, care oricând pot să aplice.

Spre exemplu Simona Halep poate să o facă, poate să o facă Kerber sau Osaka, nu contează cine.

Ele au acest drept rezervat de a juca aici” – Daniel Dobre.

Turneul feminin de tenis Iaşi Open, care va trece în acest an la categoria WTA 250, va fi organizat în perioada 21-26 iulie la baza sportivă Ciric.

>> CORESPONDENȚĂ DE LA PARIS Înfrângerea care ar putea reprezenta renașterea unei multiple campioane de Grand SlamÎn cadrul conferinţei de presă de la Primăria municipiului Iaşi au fost prezentate noutăţi şi despre turneul masculin Concord Iaşi Open ATP Challenger 100, care se va disputa la aceeaşi bază sportivă, în perioada 8-14 iulie.

Andrei Pavel, directorul turneului, a afirmat în glumă că îşi doreşte să îl aducă la Iaşi pe jucătorul spaniol Rafael Nadal.

„Despre turneul de băieţi pot spune că mai e un pic până când încep înscrierile.

Să vedem ce jucători vom avea anul ăsta.

Eu sper să îl aduc pe Nadal.

Nimeni nu spune nimic.

.

.

Cum, unde?.

.

.

Sperăm că vom avea jucători foarte buni, va fi o concurenţă mare.

Românii vor avea wild card şi sperăm să-i ajutăm cât mai mult să joace cât mai bine.

Vrem să avem şi la băieţi un jucător, poate Cezar Creţu din Iaşi, în fazele finale.

Va fi o vară cu tenis foarte bun” – Andrei Pavel.

Turneul masculin de tenis Concord Iaşi Open ATP Challenger 100, va avea loc în perioada 8-14 iulie la baza sportivă Ciric şi va fi dotat cu premii totale de 120.

000 de dolari.

>> VIDEO Stan Wawrinka, eliminat în turul doi la Roland Garros 2024 – Lacrimile unui campion

Lasă un răspuns