VIDEO David Popovici vorbește despre pierderea recordului mondial și obiectivul său pentru Jocurile Olimpice de la Paris

Spread the love

David Popovici se pregătește pentru Jocurile Olimpice de la Paris, iar sportivul nostru a vorbit despre așteptările sale și despre ce a simțit în momentul în care Pan Zhanle i-a doborât recordul mondial în proba de 100 metri liber.

Prezent la concursul Mare Nostrum de la Barcelona, Popovici a spus că timpul stabilit de chinezul Pan Zhanle (46,80s) l-a motivat să dea din nou tot ce poate pentru a stabili un nou record.

„Am aflat despre record când eram cu iubita mea în oraș pentru un burger.

Nu mai folosesc Instagram de ceva timp, rețelele sociale în general, așa că antrenorul meu mi-a trimis un SMS cu timpul lui.

Prima oară am fost puțin surprins, dar apoi m-am simțit foarte motivat, pentru că nu mai eram cel care deține recordul.

Trebuie să lupt din nou pentru el, a fost ceva reconfortant” – David Popovici.

Întrebat dacă obiectivul său este să cucerească aurul în probele de 100 și 200 metri liber la Jocurile Olimpice, David a afirmat că nu dorește să pună presiune pe el și vrea să se distreze la Paris.

„Nu, obiectivul meu este să mă distrez la Jocurile Olimpice și să fiu cât mai pregătit posibil.

Ce va fi, va fi.

Dacă îmi pun în minte medalia de aur și asta este singura mea așteptare, dacă o să câștig cred că o să mă păcălesc că am completat misiunea.

Dacă pierd, o să fiu devastat.

Așa că încerc să nu mă gândesc la asta și să mă bucur de proces” – David Popovici.

Victorios în proba de 200 m liber de la Barcelona, David Popovici s-a calificat în finala probei de 100 m liber cu al cincilea timp din serii (49,20s).

Cursa pentru medalii va avea loc joi, de la ora 18:37 (ora României).

Până la JO 2024, Popovici va concura și la Europenele de la Belgrad (10-23 iunie), unde va încerca să-și apere titlurile la 100 şi 200 m liber.

O postare distribuită de Coleman Hodges (@colemanitee)

Lasă un răspuns