Singura femeie care ocupa funcția de guvernator în Rusia, într-o regiune extrem de bogată în petrol, a demisionat

Spread the love

Criticată anul trecut din cauza afirmațiilor pe care le-a făcut despre războiul din Ucraina, Natalia Komarova, guvernatoarea din Hantî-Mansiisk, o regiune din Siberia bogată în petrol, a anunțat joi că demisionează din funcție, informează Reuters.

Într-o înregistrare video publicată pe canalul ei de Telegram, Komarova, care conducea regiunea cunoscută și sub numele de Yugra, de unde se obține peste 40% din producția totală de petrol a Rusiei, a afirmat că va avea un alt loc de muncă, pe care nu l-a precizat, chiar dacă mandatul ei nu expiră decât anul viitor.

Câteva ore mai târziu, Kremlinul a publicat o înregistrare video care îl arată pe președintele Vladimir Putin întâlnindu-se cu Ruslan Kukharuk, primarul orașului Tiumen, liderul de la Kremlin oferindu-i acestuia postul lui Komarova.

„Vă doresc succes și mult noroc în noua dumneavoastră funcție”, i-a spus Putin lui Kukharuk.

Când a fost întrebat despre schimbare, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, le-a spus reporterilor că Putin a apreciat activitatea lui Komarova în calitate de guvernator.

„Yugra se dezvoltă și s-a dezvoltat în toți acești ani foarte dinamic”, a spus președintele rus, refuzând să comenteze viitorul lui Komarova.

Komarova, care nu a explicat de ce a demisionat, a fost aspru criticată anul trecut de un activist anti-război care a cerut ca ea să fie urmărită penal pentru discreditarea armatei ruse.

Această critică a venit după ce guvernatoarea a părut să sugereze că Moscova nu avea nevoie sau nu a fost pregătită pentru „operațiunea militară specială” din Ucraina.

Colaboratorii acesteia au declarat că remarcile ei au fost scoase din context și că Natalia Komarova susține armata rusă.

În înregistrarea video în care își anunță demisia, ea i-a mulțumit lui Putin pentru încrederea acordată și a vorbit despre eforturile depuse de forțele ruse pe linia frontului.

Komarova, în vârstă de 68 de ani, era singura femeie guvernator în funcție și se afla la conducerea administrației regionale din 2010.

Lasă un răspuns