Patru funcționari publici din Ministerul Sănătății, printre care o directoare de la Resurse Umane, trimiși în judecată: sunt acuzați de fraudarea unui concurs de angajare

Spread the love

Patru funcționari publici din Ministerul Sănătății, printre care o directoare din cadrul Direcției Resurse Umane, au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Ei sunt acuzați de fraudarea unui concurs de angajare din toamna anului trecut.

Concret, procurorii îi acuză că au transmis unei persoane subiectele pentru concursul de ocupare a postului de consilier clasa I grad superior în cadrul Direcției Politici de Resurse Umane în Sănătate.

Femeia care, potrivit procurorilor, a obținut subiectele printr-un intermediar, a fost singurul candidat și a obținut postul în minister.

„Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au dispus trimiterea în judecată a unor funcționari publici din cadrul Ministerului Sănătății, pentru comiterea infracțiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, prev.

de art.

12 alin.

(1) lit.

b) din Legea nr.

78/2000”, anunță Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, într-un comunicat.

Acuzațiile procurorilor: Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului precizează că au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție.

„Precizăm că emiterea rechizitoriului este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, împrejurare care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se mai arată în comunicatul Parchetului.

Lasă un răspuns