Ministrul Familiei anunță că sunt bani pentru fertilizarea in vitro. Vestea proastă: Cei care au depus dosare anul trecut reiau de la zero procedura

Spread the love

Ministrul Familiei, Natalia Intotero, a anunțat joi deblocarea programului de fertilizare in vitro, Guvernul alocând suma de 150 milioane lei, ceea ce înseamnă 10.

000 de proceduri, pentru cuplurile infertile care vor aplica la acest program.

Pe de altă parte, aceasta a spus că toate persoanele care au fost declarate eligibile anul trecut, dar care nu au mai ajuns să beneficieze de finanțare, vor trebui să reia procedura de depunere a documentelor.

Potrivit acesteia, în cursul anului trecut au fost fonduri pentru 10.

000 proceduri eligibile, deci pentru 10.

000 de cupluri și au fost aproximativ 24.

000 de solicitări eligibile.

La solicitarea HotNews.

ro de a preciza de ce sunt nevoiți să o ia de la zero oamenii care au fost declarați eligibili anul trecut, aceasta a indicat faptul că noua procedură prevede depunerea documentelor printr-o platformă electronică dar și faptul că la dosar este necesară o adeverință medicală care trebuie să aibă o anumită valabilitate.

Potrivit Ministerului Familiei, Hotărârea de Guvern adoptată joi prevede că acordarea sprijinului financiar se va realiza în ordinea cronologică a depunerii dosarelor complete și declarate eligibile.

De asemenea, actul normativ prevede că cel puțin unul dintre cei doi beneficiari ai programului, membri ai cuplului infertil, căsătoriți sau necăsătoriți, sau femeia singură infertilă, trebuie să fie cetățean român și să aibă domiciliul în România.

Sprijinul financiar constă în două vouchere, un voucher medicamente, în valoare de 5.

000 lei și un voucher proceduri medicale, în valoare de 10.

000 lei și se acordă pe baza cererii și a declarației pe propria răspundere a beneficiarului.

Toate documentele se vor depune în format electronic, prin intermediul unei platforme digitale, dedicate acestui Program.

Lasă un răspuns