LIVE Război în Ucraina – ziua 827: Rușii „au doborât” rachete ATACMS și drone lângă Crimeea / Trafic suspendat pe podul lui Putin / Ucraina a respins parțial un atac lansat de Moscova în timpul nopții

Spread the love

În cea de-a 827-a zi de război, Rusia a anunțat că a doborât 8 rachete ATACMS deasupra Mării Azov și 8 drone kamikaze deasupra Mării Negre, în apropiere de peninsula Crimeea, anexată ilegal de Moscova în 2014.

Pe de altă parte, Ucraina susține că a respins parțial un atac lansat de Moscova în timpul nopții.

09:16 Primarul orașului rus Novorossiisk, port la Marea Neagră, a emis joi dimineață o alertă de raid aerian, dar a precizat că orașul nu este atacat în acest moment, transmite Reuters.

Primarul Andrei Kravchenko a declarat pe Telegram că serviciile de securitate au avertizat autoritățile cu privire la o potențială amenințare.

09:00Sistemele de apărare aeriană ale Ucrainei au distrus șapte rachete lansate de Rusia și 32 de drone în timpul nopții, a declarat joi comandantul forțelor aeriene ucrainene, transmite Reuters.

Pe aplicația de mesagerie Telegram, oficialul forțelor aeriene a declarat că Rusia a lansat în total 51 de rachete și drone.

Comandantul a precizat că forțele ruse au atacat „instalații militare și infrastructuri critice din Ucraina”, dar nu a oferit detalii suplimentare.

Primarul orașului Harkov din estul Ucrainei, Ihor Terejov, a precizat, într-o declarație separată, că infrastructura critică din oraș a fost bombardată noaptea trecută și că patru persoane au fost rănite.

Alte autorități civile și militare nu au raportat victime și distrugeri provocate de atacuri.

08:50Rusia ar putea lua măsuri în domeniul descurajării nucleare dacă Statele Unite vor desfășura rachete cu rază intermediară și scurtă de acțiune în Europa și Asia, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov, a relatat joi agenția de presă RIA Novosti, informează reuters.

07:53Autoritățile ruse au declarat că traficul auto a fost suspendat și pe podul cheie din Crimeea care leagă peninsula de Rusia, scrie Reuters.

07:43 Apărarea aeriană rusă a doborât joi opt rachete ATACMS deasupra Mării Azov și a interceptat opt drone deasupra Mării Negre, în apropiere de Crimeea, a anunțat Ministerul rus al Apărării, citat de presa de stat, informează Reuters.

Un oficial instalat de Rusia în Crimeea a declarat anterior că resturi de rachete au avariat două feriboturi în apropierea orașului Kerci.

–––––Cele mai importante informații de miercuri privind agresiunea Rusiei au fost LIVE aici pe HotNews.

ro

Lasă un răspuns