LIVE Război în Ucraina – ziua 827: Rușii „au doborât” rachete ATACMS și drone lângă Crimeea / Trafic suspendat pe podul lui Putin / Trei țări își dau acordul ca Ucraina să lovească ținte militare din Rusia

Spread the love

Trimiterea avioanelor de supraveghere ASC 890 este văzută ca un mare ajutor pentru apărarea Ucrainei.

Va fi pentru prima dată când Kievul va avea o astfel de capacitate de la căderea Uniunii Sovietice.

Ministrul suedez al apărării, Pal Jonson, a declarat că aeronavele vor fi utile pentru apărarea aeriană a Ucrainei, permițându-i „să identifice rachetele de croazieră și dronele care se apropie și să identifice ținte atât la sol, cât și pe mare”.

De asemenea, armele americane care sunt livrate Kievului ajută la stabilizarea frontului din Ucraina pe fondul intensificării atacurilor rusești, a declarat miercuri Antony Blinken.

În cea de-a 827-a zi de război, Rusia anunță că a doborât 8 rachete ATACMS deasupra Mării Azov și 8 drone kamikaze deasupra Mării Negre, în apropiere de peninsula Crimeea, anexată ilegal de Moscova în 2014.

07:53Autoritățile ruse au declarat că traficul auto a fost suspendat și pe podul cheie din Crimeea care leagă peninsula de Rusia, scrie Reuters.

07:43 Apărarea aeriană rusă a doborât joi opt rachete ATACMS deasupra Mării Azov și a interceptat opt drone deasupra Mării Negre, în apropiere de Crimeea, a anunțat Ministerul rus al Apărării, citat de presa de stat, informează Reuters.

Un oficial instalat de Rusia în Crimeea a declarat anterior că resturi de rachete au avariat două feriboturi în apropierea orașului Kerci.

–––––Cele mai importante informații de miercuri privind agresiunea Rusiei au fost LIVE aici pe HotNews.

ro

Lasă un răspuns