CORESPONDENȚĂ DE LA PARIS Richard Gasquet – Unul dintre ultimii romantici ai tenisului

Spread the love

Îmi e greu să cred că au existat prea mulți francezi care au crezut cu adevărat că neînfricatul Richard ar putea să-l deraieze de la Roland Garros pe Jannik Sinner, jucătorul cu cele mai bune rezultate din 2024.

Dar, cu toate acestea, Gasquet a primit la final urale de parcă ar fi câștigat.

Sigur, e jucătorul lor, al francezilor, dar totuși e mai mult decât atât.

>> CORESPONDENȚĂ DE LA PARIS Înfrângerea care ar putea reprezenta renașterea unei multiple campioane de Grand Slam Este cunoscut faptul că în copilărie Richard avea dueluri aprige cu un alt puști talentat și de la care lumea avea așteptări: Rafael din Manacor.

Tot la fel de cunoscut este și că micuțul francez era considerat la acel moment peste rivalul iberic.

Anii au trecut, iar soarta le-a oferit traiectorii diferite față de ceea ce se întâmplase în copilărie: Gasquet a devenit un jucător important și iubit, dar nu s-a ridicat niciodată la nivelul rivalului Nadal.

În viață nu contează însă numai trofeele, așa cum recent mărturiseau marii Federer și Nadal după ce au filmat o reclamă pentru Louis Vuitton.

Contează mult impresia pe care o lași, cu ce rămân oamenii de pe urma existenței tale.

Pe 18 iunie va împlini 38 de ani, iar cele mai importante peformanțe la turneele majore ale lui Richard sunt cele trei semifinale: două la Wimbledon (2007 și 2015) și cea de la US Open (2013).

Din păcate pentru el și pentru turneul de casă de la Paris, cel mai departe a ajuns până în sferturi, o singură dată, în 2013.

Învins, de cine credeți? Tocmai de cel pe care l-a dominat în atâtea rânduri în copilărie: Rafa.

Dacă ducem și mai departe comparația cu Nadal, atunci trebuie să menționăm că Richard are un neverosimil 0-18 în meciurile de la profesioniști cu Rafael.

Dar să revenim la impresia pe care o lași în viață.

Miercuri seara, Chatrierul a fost plin pentru a-l vedea pe Richard, iar veteranul născut la Béziers nu le-a dezamăgit așteptările fanilor.

Și spun asta în condițiile în care Richard a câștigat doar zece gameuri împotriva lui Sinner (înfrângere cu 4-6, 2-6, 4-6).

>> Wild card pregătit pentru Simona Halep – Orașul din România care va găzdui un turneu WTA 250 înainte de JO 2024 Timp de două ore și 15 minute, Gasquet a pus în lumina reflectoarelor jocul său desprins din perioada când încă mai exista romantism în tenisul masculin.

Reverul său cu o mână este și mai spectaculos văzut pe viu: întoarce incredibil mingea, are o mișcare amplă, grațioasă, iar atunci când reușește puncte câștigătoare în lungul liniei opera este desăvârșită.

Scurtele sale sunt la fel de spectaculoase precum în prima parte a carierei, iar sliceul aduce aminte pe undeva de epoca celui care a dus tenisul la rang de artă, Roger Federer.

A patinat mult încercând să ajungă la orice minge, a desenat traiectorii frumoase cu forehandul său cu topspin, a încercat orice a fost posibil să prelungească meciul pentru fanii care au umplut cea mai mare arenă de la Porte d’Auteuil, ca să-i vadă una dintre ultimele reprezentații de la Roland Garros.

L-a putut întârzia pe Jannik doar puțin peste două ore, dar lumea nu a plecat tristă de pe Chatrier.

În fața mea, pe drumul spre ieșirea din arenă, un tată îi explică fiului său de aproximativ 5-6 ani de fapt esența iubirii pentru Richard și tenisul său romantic: este unul dintre ultimii jucători din circuitul masculin pe care-l simți de multe ori că joacă mai mult pentru public decât pentru rezultatele personale.

Ghinionul unui jucător cu un tenis atât de armonios este acela că s-a născut în aceeași eră cu Federer, Nadal și Djokovic.

Altfel, rezultatele sale poate ar fi arătat altfel.

Sau nu.

Dar ce mai contează când ai impresia că joacă și pentru bucuria simțurilor tale?Sinner derrota al veterano Gasquet para pasar a tercera ronda en París: París (AFP) – El italiano Jannik Sinner, número 2 del mundo, cumplió los pronósticos y se deshizo sin apuros (6-4, 6-2, 6-4) del veterano francés Richard Gasquet (124º),… https://t.

co/F7PiGUbVdQ #Deportes pic.

twitter.

com/0ukC3wzecX

Lasă un răspuns