CORESPONDENȚĂ DE LA PARIS Legat la mâini și la picioare, cum spunea Ivanisevic

Spread the love

În urmă cu mai multe săptămâni, Goran Ivanisevic spunea că Novak Djokovic îi poate învinge pe unii dintre adversarii din circuitul mondial chiar și „legat la mâini și la picioare”.

Joi, împotriva lui Roberto Carballés Baena, liderul ATP a arătat cât de mare poate fi uneori prăpastia valorii chiar și la anumite meciuri de la Grand Slam (6-4, 6-1, 6-2).

>> CORESPONDENȚĂ DE LA PARIS Richard Gasquet – Unul dintre ultimii romantici ai tenisului Venit la Paris fără să fie în cea mai bună formă, Nole le-a arătat joi fanilor de pe Chatrier cam cât de mare poate fi diferența dintre un mare campion și un jucător bun.

Roberto (locul 63 mondial) este un sportiv cu un tenis plăcut ochiului, care deține multe lovituri bune, dar care nu le-a putut oferi spectatorilor nici măcar un pic de tensiune.

Meciul a luat practic „sfârșit” la scorul de 4-4 în primul set, atunci când după ce și-a câștigat serviciul, Nole a forțat atât cât a trebuit ca să închidă fără emoție manșa.

Djokerul a părut cu mintea la meciurile de săptămâna viitoare și, de ce nu, chiar la weekend, atunci când va avea loc marea finală (duminică, 9 iunie).

Sârbul a făcut economie de energie pe toată durata partidei, jucând fix atât cât a considerat că este nevoie ca să învingă fără vreo bătaie de cap.

Nu s-a bucurat în niciun moment excesiv, nu s-a certat cu nimeni din loja sa și nu s-a supărat nici măcar când în unele momente când a ratat cu lejeritate din poziții în care în general este letal.

Mai mult, atunci când s-a dus și i-a reproșat arbitrului de scaun că se vorbește în timpul punctelor, aproape toată arena l-a huiduit puternic.

Nu s-a sinchisit să le răspundă, nu a mai făcut pe dirijorul și nu a avut nevoie să le răspundă pentru a se încărca cu energia lor.

Și-a calculat precum un jucător de șah toate mutările, socoteala pașilor fiind făcută până la meciul al șaptelea.

A făcut la final puțin efort în momentul în care Marion Bartoli l-a rugat la interviul de pe teren să-și scoată racheta din termobag și să le arate spectatorilor cum își pregătește și cum execută lovitura de backhand care-i aduce atâtea puncte.

The backhand passing shot tutorial, by Novak Djokovic ✍️#RolandGarros pic.

twitter.

com/NBHIEGRicoCă tot a venit vorba de public, a fost dintre toate meciurile jucate până acum pe Chatrier, și la care am asistat, partida cu cea mai slabă reacție din partea fanilor, Nole reușind să-i „hipnotizeze” până și pe aceștia.

Marii campioni încep să facă risipă de energie undeva de marți, miercuri, a doua săptămână.

Novak means business 🕴️#RolandGarros @DjokerNole https://t.

co/B6eNgfuQ1a pic.

twitter.

com/4FgHBn1eQtStatistica lui Djokovic la meciul cu BaenaAși: 5Duble greșeli: 1Puncte câștigate cu primul serviciu: 72%Puncte câștigate cu al doilea serviciu: 59%Mingi de break convertite: 58% (7/12)Total puncte câștigate: 92 (față de 59 ale adversarului)Lovituri câștigătoare: 43 (20 ale lui Baena)Erori neforțate: 24 (23 ale ibericului)Puncte câștigate de la fileu: 77% (20/26).

>> CORESPONDENȚĂ DE LA PARIS Înfrângerea care ar putea reprezenta renașterea unei multiple campioane de Grand Slam

Lasă un răspuns