Avertizare meteo de vreme rea: furtuni și ploi torențiale în întreaga țară. Prognoză specială pentru București

Spread the love

Cea mai mare parte a ţării se află pe parcursul zilei de joi sub o informare meteorologică de vreme instabilă, caracterizată de ploi sub formă de averse, însoţite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi grindină.

10:53 ANM a emis și un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată valabil până joi seară la ora 23 pentru zone din 15 județe.

Potrivit meteorologilor, în Maramureș, vestul Transilvaniei, nordul Crișanei și local în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali vor fi averse și cu caracter torențial, descărcări electrice și izolat vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp (1 – 3 ore), cantitățile de apă vor fi de 20.

.

.

25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

Conform prognozei de specialitate, până la ora 23:00, în judeţele Alba, Arad, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Caraş-Severin, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Maramureş, Sibiu, Sălaj, Satu Mare, Suceava şi Vâlcea vor fi averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, izolat, vijelii şi grindină.

ANM precizeacă că astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse și în restul teritoriului.

07:49Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), până la ora 20:00, va ploua în cea mai mare parte a ţării, scrie Agerpres.

Vor fi mai ales averse, însoţite de descărcări electrice şi pe alocuri de intensificări de scurtă durată ale vântului şi grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de 15 – 25 litri/mp şi pe alocuri de peste 40 litri/mp.

Vremea va fi în general instabilă, joi, şi în Capitală, unde vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse moderate cantitativ (10 – 15 litri/mp), descărcări electrice şi posibil grindină.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în timpul ploilor.

Temperatura maximă va fi joi de 25 – 26 de grade, iar cea minimă de 12 – 14 grade Celsius.

(sursă foto Dreamstime)

Lasă un răspuns