50 de bani garanție SGR – Cum să faci ca automatele să refuze cât mai puține PET-uri și sticle

Spread the love

Sunt în România peste 3.

800 de automate unde puteți duce ambalaje pentru a primi garanția de 50 de bani și se întâmplă uneori ca PET-urile să fie refuzate, iar alteori sunt cozi mari de oameni cu plase pline de sticle și doze.

Ce puteți face pentru a reduce mult situațiile în care nu reușiți să luați garanția?Românii au returnat de la început de decembrie peste 350 de milioane de ambalaje SGR și în luna mai se va trece probabil de 200 de milioane pentru cele 31 de zile (1-31 mai).

Cantitățile colectate cresc rapid, la raft aproape toate ambalajele au logo-ul SGR și crește și numărul de camioane de la RetuRO care strâng ambalajele de la automate și le duc la centrele de sortare și colectare.

Milioane de oameni duc ambalajele la aparatele RVM ale comercianților, mulți nu au avut probleme, o parte au avut nemulțumiri de câteva ori.

În prezent, sunt 3.

838 de automate, cu peste 800 mai multe decât în februarie.

Un studiu citat de InfoClima.

ro arată că peste 55% dintre bucureșteni au aderat la Sistemul de Garanție–Returnare (SGR) și peste 60% dintre ei au declarat că sunt familiarizați cu acesta.

La nivel de țară, conform unui studiu Kantar, peste 50% dintre consumatorii români au aderat până în prezent la SGR.

Acest lucru indică o acceptare semnificativă a programului la nivel național.

În cinci luni și jumătate am fost de peste 25 de ori cu diverse ambalaje la automate din cinci supermarket-uri diferite.

Lasă un răspuns