Samsung este aproape de prima grevă din istoria sa

Spread the love

Samsung Electronics ar putea avea pe 7 iunie prima zi de grevă din istoria companiei, după ce sindicatul a invitat toți membrii să protesteze din cauză că revendicările salariale nu au fost acceptate.

Sindicatul National Samsung Electronics a organizat un miting pe 24 mai la Seul, un eveniment foarte rar la o companie care, până în 2020, a descurajat puternic organizarea lucrătorilor în sindicate.

Sindicatul spune că are 28.

000 de membrii și îi invită să-și ia o zi de concediu pe 7 iunie, astfel încât activitățile la fabricile de electronice să nu se poată desfășura.

Sindicatul a cerut o creștere salarială medie de 6,5% și acordarea unui bonus în funcție de rezultatele financiare ale companiei.

Ar fi prima grevă din istoria companiei înființate în 1969.

Discuțiile dintre sindicaliști și patronat s-au purtat de la începutul acestui an, dar nu s-a ajuns la un rezultat.

Negocierile vor continua.

„Nu mai suportăm persecuția împotriva sindicatelor.

Declarăm grevă din cauza neglijării lucrătorilor de către companie”, a declarat un reprezentant al sindicatului, în timpul unei conferințe de presă.

Analiștii au avertizat că o grevă la scară largă ar putea afecta producția de cipuri, dar și lanțurile globale de aprovizionare cu produse electronice.

Muncitorii au organizat câteva proteste în ultimele săptămâni în fața birourilor companiei din capitala Seul, dar și la situl de producție de la Hwaseong.

Ca răspuns la decizia companiei de a majora salariile în acest an cu 5,1%, sindicatul a declarat anterior că își dorește ca oamenii să beneficieze de o zi suplimentară de concediu, precum și de bonusuri acordate în mod transparent și bazate pe performanță.

Surse: BBC, Nikkei Asia, Bloomberg

Lasă un răspuns