Emil Boc anunță măsuri imediate pe strada Nicolae Moldoveanu, afectată de alunecări de teren. „Suntem pregătiți să intervenim dacă beneficiarul lucrărilor nu o face”.

Spread the love

  Pompierii clujeni au intervenit marți noapte pe strada Nicolae Moldoveanu din Cluj-Napoca din cauza unor surpări de teren.

Și primarul Clujului a fost la fața locului pentru a analiza situația în teren.

 În urma ședinței derulate de autorități cu privire la situația alunecării de teren din zona Valea Chintăului, edilul Emil Boc a anunțat „măsuri imediate”, în condițiile Codului galben de ploi emis de meteorologi.

 În plus, primarul Clujului a anunțat că în urma încheierii expertizei, beneficiarul lucrărilor din zonă va suporta costurile, iar în cazul în care nu va interveni în termeni legali, autoritățile locale sunt pregătite în orice moment să intervină pentru a se evita agravarea problemelor de infrastructură și punerea în pericol a proprietăților.

 „Astăzi am avut o ședință a Comitetului local pentru situații de urgență și în urma acesteia am stabilit următoarele: *Restricționarea în continuare a zonei.

 *Realizarea de către beneficiar a unei expertize tehnice până la ora 14:00, care să stabilească cauzele producerii acestor aluncări de teren, precum și măsurile de urgență care se impun, măsuri pe termen mediu și lung pentru a împiedica distrugerea străzii și a proprietăților private din preajmă și, nu în ultimul rând, efectuarea acestor lucrări pe cheltuiala beneficiarului.

 În funcție de rezultatul acestei expertize, se vor face imediat lucrările necesare.

Am dispus, de asemenea, să se verifice rețeaua de utilități, pentru a putea preveni eventualele derapaje care ar putea avea loc și măsuri imediate, având în vedere că se anunță un Cod galben de ploi, pentru ca apa să nu se înfiltreze în drum și să se producă alunecări de teren.

 Aceste măsuri sunt de aplicare imediată, urmând ca după ce expertiza va fi finalizată și soluțiile se vor implementa, să vedem dacă este necesar sau nu să instituim stare de alertă”, a explicat prin intermediul unui mesaj video pe pagina sa de socializare primarul Emil Boc.

 După cum arată Emil Boc, potrivit specialiștilor, în momentul de față nu este cazul declarării stării de alertă în zonă.

 „Potrivit legii, la ora la care vorbim, nu sunt întrunite condițiile pentru declararea stării de alertă.

 Vă asigur că suntem cu ochii pe situație, monitorizăm, le transmit tuturor celor care locuiesc în zonă, pe Valea Chintăului, în cartierul Terra, este un cartier privat, strada este publică, aparține proprietății municipiului Cluj-Napoca, iar toți cetățenii trebuie să știe că monitorizăm situația îndeaproape și suntem pregătiți să intervenim dacă beneficiarul lucrărilor nu o face”, a declarat în cadrul unui mesaj video primarul Clujului Emil Boc.

 În urma unor lucrări, în zona străzii Nicolae Moldoveanu au fost constatate posibile surpări, iar pompieri au intervenit în noaptea de marți spre miercuri pentru a asigura zona.

Traficul în zonă a fost restricționat, fiind permis doar accesul pietonilor.

 Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns