Câine robot cu mitralieră prezentat de armata chineză. Prietenul omului se transformă în mașină de ucis – VIDEO

Spread the love

  În timpul unor exerciții militare recente cu Cambodgia, armata chineză a prezentat un câine robot cu o pușcă automată montată pe spate, transformând practic cel mai bun prieten (electronic) al omului într-o mașină de ucis.

 „Poate servi ca un nou membru în operațiunile noastre de luptă urbană, înlocuindu-i pe membrii noștri (umani) pentru a efectua recunoașteri, a identifica (inamicul) și a lovi ținta”, spune un soldat identificat ca fiind Chen Wei într-un videoclip al televiziunii de stat CCTV.

Videoclipul de două minute realizat în timpul exercițiului China-Cambodgia „Golden Dragon 2024” arată, de asemenea, cum câinele robot merge, sare, se culcă și se deplasează cu spatele sub controlul unui operator de la distanță.

Într-un exercițiu, robotul care trage cu pușca conduce o unitate de infanterie într-o clădire.

Ultima parte a videoclipului arată, de asemenea, o pușcă automată montată sub o dronă, ilustrând ceea ce, potrivit videoclipului, este „varietatea de echipamente inteligente fără pilot” ale Chinei.

Utilizarea militară a câinilor roboți – și, bineînțeles, a dronelor aeriene de mici dimensiuni – nu este ceva nou.

Un videoclip al CCTV de anul trecut a evidențiat, de asemenea, câinii electronici chinezi înarmați cu puști, în cadrul unui exercițiu comun la care au participat armatele chineză, cambodgiană, lao, malaeziană, thailandeză și vietnameză, desfășurat în China în noiembrie anul trecut.

În 2020, Forțele Aeriene ale SUA au demonstrat cum au folosit câini roboți ca o verigă în cadrul sistemului de gestionare avansată a luptei (ABMS), care utilizează inteligența artificială și analiza rapidă a datelor pentru a detecta și contracara amenințările la adresa resurselor militare americane.

Iar de la invazia rusă din Ucraina din 2022, dronele au devenit ceva obișnuit pe câmpul de luptă, pe uscat, pe mare și în aer, vehiculele controlate de la distanță fiind capabile să doboare mașini militare sofisticate precum tancuri și chiar nave de război.

China este unul dintre principalii exportatori de drone din lume, dar anul trecut Ministerul Comerțului a impus controale la exportul de tehnologie pentru drone, invocând nevoia de a „proteja securitatea și interesele naționale”.

Potrivit Global Times, prezența câinilor roboți la exercițiile cu armatele străine indică un stadiu avansat de dezvoltare.

Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns