Război în Ucraina – ziua 825: După Spania, Zelenski merge în vizită în Belgia / Incendiu masiv în orașul Lugansk, atacat de două ori azi-noapte / Rusia spune că a doborât o dronă la periferia Moscovei

Spread the love

Volodimir Zelenski vizitează marți Belgia și va semna un pact de securitate cu premierul Alexander De Croo, a anunțat guvernul belgian, în contextul în care președintele ucrainean încearcă să obțină mai mult ajutor militar din partea aliaților săi occidentali, în timp ce trupele sale se luptă să țină în loc forțele rusești.

Vizita vine după ce, luni, el a vizitat Spania, care i-a promis un sprijin militar în valoare de 1 miliard de euro în acest an, în cadrul unui pact de securitate semnat de Zelenski și premierul spaniol Pedro Sanchez, transmite Reuters.

Ucraina a semnat o serie de astfel de acorduri cu partenerii săi occidentali, care au promis asistență de securitate pe termen lung sub formă de armament și instruire pentru forțele Kievului.

07:37 Orașul ocupat Lugansk din estul Ucrainei a fost atacat de două ori în decurs de trei ore azi-noapte, potrivit unor oficiali locali, acesta fiind cel mai recent dintr-o serie de atacuri în apropierea orașului.

Leonid Pasechnik, guvernatorul pus de Moscova în regiunea Lugansk, a afirmat că primul atac, care a avut loc în jurul orei 21.

00, a fost efectuat cu muniție cu dispersie și a provocat un incendiu.

Mai multe persoane au fost rănite, au spus serviciile de urgență citate de TASS.

Presa ucraineană și bloggeri de război au postat pe rețelele de socializare imagini cu un incendiu de proporții în oraș.

Al doilea atac a lovit orașul la miezul nopții, a declarat un oficial al Ministerului rus de Externe, aparent în aceeași zonă.

notează Reuters.

У тимчасово окупованому Луганську пролунали вибухи, окупанти пишуть про атаку.

Відео з місцевих пабліків pic.

twitter.

com/aAppxpb4S701:06 Rusia susține că a doborât o dronă ucraineană la periferia Moscovei.

„Astăzi, în jurul orei 21.

00, în districtul Kucino (la est de Moscova), apărarea aeriană a doborât o dronă, ale cărei resturi au căzut pe o casă”, a postat pe Telegram Andrei Vorobiov, guvernatorul regiunii Moscova.

00:16 Zelenski respinge propunerea Chinei şi Braziliei de a invita Rusia la summitul pentru pace din Elveţia.

Preşedintele ucrainean a respins luni propunerea Chinei şi Braziliei, care insistau asupra participării Rusiei la summitul pentru pace în Ucraina ce este prevăzut să aibă loc la mijlocul lui iunie în Elveţia–––––

Lasă un răspuns