Papa Francisc a folosit un termen insultător pentru a se referi la homosexuali (presă)

Spread the love

Papa Francisc a folosit recent un termen insultător şi vulgar vorbind despre homosexualii din Biserica Catolică, au relatat luni mai multe canale media italiene, potrivit AFP.

Luând cuvântul la adunarea Conferinței Episcopale Italiene (CEI), în urmă cu o săptămână, Papa i-ar fi invitat pe episcopi să nu primească în seminariile religioase persoane declarate în mod deschis homosexuale, spunând că sunt deja prea mulţi „pederaşti”, conform celei mai apropiate traduceri.

El a folosit un cuvânt din dialectul Romei, „frociaggine”, considerat în italiană drept vulgar şi insultător față de homosexuali.

„Potrivit episcopilor contactaţi” de Corriere della Sera, „este evident că suveranul pontif nu era conştient de cât de insultătoare erau cuvintele sale în italiană”, a scris principalul cotidian italian pe site-ul său.

„Mai mult decât jenă, cuvintele sale au fost întâmpinate cu câteva râsete neîncrezătoare, deoarece gafa” Papei, a cărui limbă maternă nu este italiana, „era evidentă”, a adăugat ziarul.

Cotidianul italian La Repubblica oferă aceleaşi informaţii, citând mai multe surse concordante.

Ziarul aminteşte că Papa Francisc a militat întotdeauna pentru o Biserică primitoare pentru toţi, indiferent de orientarea sexuală, dar că a insistat la această adunare asupra interzicerii seminariilor pentru homosexualii declaraţi.

Chestionat pe acest subiect, Vaticanul nu a reacţionat imediat, precizează AFP.

Lasă un răspuns