Ordin de restricție pentru cei care își agresează verbal și fizic vecinii – lege adoptată de Parlament

Spread the love

Pedepsele pentru cei care își agresează fizic sau verbal vecinii vor fi înăsprite și va putea fi instituit ordin de restricție pentru agresori, conform unui proiect de lege care modifică Codul Penal, adoptat marți de Camera Deputaților.

Modificările vin în contextul în care zeci de ani mulți timișoreni au fost terorizați de clanuri interlope care, prin amenințări și violență, au încercat să determine oameni de bună credință să le vândă casele la prețuri derizorii.

Chiar marți, primarul Dominic Fritz a publicat un clip video cu imagini șocante dintr-o curte din oraș, el spunând că o familie este hărțuită de două decenii de către vecini din „clanuri” ca să-și vândă locuința, fără să fie protejați de statul român.

Inițiativa legislativă modifică Codul Penal și introduce posibilitatea instituirii unui ordin de restricţie faţă de cei care îşi agresează fizic sau verbal vecinii.

Noile modificări prevăd și:Modificările legislative au fost propuse de deputatul PSD Alfred Simonis care este și candidat la șefia Consiliului Județean Timișoara.

„Zeci de ani, mulți timișoreni au fost terorizați de clanuri interlope care, prin amenințări și violență, au încercat să determine oameni de bună credință să le vândă casele la prețuri derizorii.

Această practică, des întâlnită în special în Timișoara, trebuie oprită.

(.

.

.

.

) Astăzi am adus o modificare importantă a Codului Penal, care înăsprește pedeapsa pentru tulburarea posesiei și, în același timp, oferă protecție celor hărțuiți printr-un ordin de restricție.

La Timișoara se duce o adevărată luptă cu aceste clanuri care, prin metode uneori halucinante, au pus mâna pe o mulțime de proprietăți chiar în centrul orașului”, a declarat Simonis.

Camera Deputaților este forul decizional în acest caz, iar legea merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz a publicat marți un clip video cu imagini șocante dintr-o curte din oraș, primarul Timișoarei spunând că o familie este hărțuită de două decenii de către vecini din „clanuri” ca să-și vândă locuința, fără să fie protejați de statul român.

Ediul a făcut apel la toate instituțiile statului și la comunitatea din Timișoara să intervină pentru a opri acest gen de „teroare” și a acuzat că aceasta a fost posibilă cu complicitatea unor politicieni și funcționari.

Tot marți, HotNews.

ro a publicat un articol despre una dintre cele mai aprige competiții electorale ale alegerilor de pe 9 iunie, în care se înfruntă Fritz (USR) şi fostul edil Nicolae Robu (PNL+PSD), cei doi fiind întrebați inclusiv despre chestiunea clanurilor.

Lasă un răspuns