Mii de locuitori din Papua Noua Guinee, evacuaţi din calea alunecării de teren

Spread the love

Laura Buciu Laura Buciu Mii de locuitori au primit marţi ordinul guvernului de a fi evacuaţi din calea alunecării de teren încă active în Papua Noua Guinee, după ce părţi ale unui munte s-au prăbuşit, îngropând, conform estimărilor iniţiale, peste 2.

000 de persoane, potrivit Reuters.

Mii de locuitori din Papua Noua Guinee, evacuaţi din calea alunecării de teren Echipele de ajutorare din naţiunea din Pacific au ajuns încă de vineri în regiunea Enga, în nordul regiunii Enga, greu accesibilă, deşi oficialii au declarat că şansele de a găsi supravieţuitori sunt mici.

Locuitorii au declarat că au folosit lopeţi, dar au căutat supravieţuitori şi cu mâinile goale.

„Zona alunecării de teren este foarte instabilă.

Când suntem acolo sus, auzim în mod regulat explozii mari acolo unde este muntele, încă mai sunt pietre şi resturi care coboară”, a declarat pentru Reuters preşedintele comitetului pentru dezastre din provincia Enga, Sandis Tsaka.

Vezi mai multe articole din categoria externe „Alunecarea de teren este încă activă, în timp ce oamenii sapă printre stânci, tot mai multe se prăbuşesc”.

Starea de urgenţă a fost declarată în toată zona calamitată şi într-o zonă învecinată, cu o populaţie combinată cuprinsă între 4.

500 şi 8.

000 de locuitori, deşi nu s-a ordonat încă evacuarea tuturor, a precizat Tsaka.

Personalul militar a înfiinţat puncte de control şi ajută la mutarea locuitorilor către centrele de evacuare, a precizat el.

Lasă un răspuns