CORESPONDENȚĂ DE LA PARIS Bianca Andreescu, în căutarea gloriei din 2019 – Sportiva cu origini românești știe ce a pierdut „fără să-și dea seama”

Spread the love

Bianca Andreescu a făcut după nouă luni de pauză pasul pe un teren de tenis pentru un meci oficial.

Revenirea a fost una încununată de succes (s-a calificat în turul al doilea de la Roland Garros), dar a recunoscut că îi lipsește un lucru important pentru a putea reveni la forma formidabilă arătată în 2019: atitudinea.

>> Discursul lui Rafael Nadal după cea mai rapidă eliminare din carieră la Roland Garros – Planurile ibericului În ceea ce o privește pe Bianca lucrurile sunt clare: există două variante ale jucătoarei în sportul de performanță: cea din 2019 și varianta de după.

Pe 7 septembrie 2019, Bianca avea să se încununeze campioană la US Open la vârsta de doar 19 ani.

O învingea pe Serena Williams pe un Arthur Ashe care a asistat la o mare surpriză și se anunța drept una dintre sportivele care va domina circuitul WTA în următorii ani.

A fost însă, din păcate pentru sportiva cu origini românești, singurul an în care a impresionat.

Au urmat sezoane cu așteptări mari, dar niciodată confirmate.

Ajunsă la Roland Garros după nouă luni de absență (accidentările i-au tot stricat planurile în ultimii ani), Bianca a avut un discurs precis și a vorbit cu subiect și predicat despre ceea ce-i lipsește.

A învins-o luni pe Sara Sorribes Tormo (43 WTA), scor 7-5, 6-1, iar la conferința de presă a venit afișând o mină bună.

Ieșită din lumina reflectoarelor de ceva timp, Bianca a fost repartizată într-una dintre sălile mici de conferință ale complexului (un pupitru și doar câteva scaune pentru jurnaliști).

Este normal pe undeva, ținând cont de faptul că în afara marilor favoriți, ceilalți jucători vin la discuția cu presa doar dacă există cereri din partea gazetarilor.

Venită direct de la duș (avea părul ud și era în papuci), Bianca m-a impresionat prin discursul fără ocolișuri.

A vorbit despre ceea ce-i lipsește pentru a redeveni sportiva din 2019 și a promis că va face tot ce-i stă în puteri pentru a se apropia măcar de nivelul fantastic arătat în urmă cu cinci ani.

„Nu vreau să știu împotriva cui joc și nici nu vreau să-mi spuneți.

Vreau să mă odihnesc în liniște în seara asta și să savurez această victorie”, și-a început zâmbitoare Bianca discursul.

Pentru ca relaxarea să fie una totală, sportiva din Canada a subliniat că nu se va uita pe rețelele sociale.

Întrebată care este diferența dintre Bianca din 2019 și cea a zilelor noastre, sportiva născută la Mississauga (Ontario, Canada) nu a ocolit în niciun fel răspunsul.

Andreescu este de părere că spre deosebire de 2019 a devenit mult mai „fricoasă”, că gândește prea multe orice fel de situații din viața sa și că se luptă din greu pentru a reveni la mentalitatea care o făcea specială în urmă cu cinci sezoane.

„Eram neînfricată, foarte competitivă.

La acel moment nu conta dacă eram condusă pe tabelă, aveam la fiecare punct aceeași atitudine”, spune cu mult patos Bianca.

Dintr-o dată fața i se schimbă atunci când vorbește despre acel 2019 de senzație, iar bucuria i se poate citi pe chip.

„Nu știu cum s-a întâmplat, dar am pierdut asta de-a lungul anilor (n.

r.

atitudinea), iar acum tot ce sunt datoare să fac este să regăsesc acea stare de spirit”.

La plecare, zâmbind, Bianca ne-a spus (în total eram patru jurnaliști prezenți la conferință) să-i ținem pumnii pentru un traseu cât mai lung la Paris.

Ajunsă la 23 de ani, Bianca Andreescu se găsește în prezent pe locul 228 WTA și luptă pentru a reveni la vârful ierarhiei mondiale.

Cel mai sus în clasament a fost pe 4, în octombrie 2019.

În turul al doilea de la Roland Garros, Andreescu va da peste Anna Kalinsaya, a 23-a favorită de la Paris.

Din punct de vedere al rezultatelor, 2019 a fost singurul sezon care a contat pentru Bibi, cele trei titluri WTA venind în acea stagiune: Indian Wells, Toronto și US Open.

Bianca Andreescu is BACK in style🤩 so happy and so proud of you @Bandreescu_ 🥹🙌 What a performance on your first match back after so long!!!Yeah… it’s time to cancel my flight back tomorrow😂 pic.

twitter.

com/TPNBABEvBX

Lasă un răspuns