„Cea mai curajoasă jucătoare de tenis” spune în ce condiții s-ar putea întoarce în Rusia, țară în care este considerată trădătoare

Spread the love

Daria Kasatkina, rusoaica ce a stârnit reacții dure din țara natală după ce a declarat că vrea să reprezinte un alt popor, a oferit un interviu în care a discutat despre revenirea sa pe pământ rusesc.

>> CORESPONDENȚĂ DE LA PARIS Bianca Andreescu, în căutarea gloriei din 2019 – Sportiva cu origini românești știe ce a pierdut „fără să-și dea seama” Daria Kasatkina, jucătoarea considerată trădătoare pentru că s-a opus public regimului impus de președintele Rusiei Vladimir Putin, a oferit zilele acestea un interviu pentru cbsnews.

com, în care a vorbit despre posibiltatea de a se întoarce în țara sa natală, așa cum obișnuia să o facă de câte ori avea ocazia.

„Îmi iubesc țara.

Înainte de a începe războiul, am petrecut atât de mult timp de calitate acolo.

Chiar îmi plăcea să mă întorc în Rusia cu fiecare prilej pe care îl aveam, iubeam să petrec timpul cu familia, cu prietenii.

Mă simțeam ca un pește în apă în țara mea.

Evident, războiul trebuie să se termine și legile homofobe trebuie schimbate pentru ca eu să mă simt în siguranță să mă întorc acolo.

Îmi lipsește casa mea și într-o zi vreau să mă întorc.

Când va veni această zi, nimeni nu știe, dar o voi aștepta” – a transmis Kasatkina, care a fost descrisă de publicația citată drept „cea mai curajoasă jucătoare de tenis”.

>> Jucătoarea lesbiană care critica Arabia Saudită și-a schimbat discursul: „Mi-au garantat că voi fi bine” Daria Kasatkina este o jucătoare de tenis în vârstă de 27 de ani, născută în Tolyatti, Rusia.

Activează în tenisul profesionist din anul 2014 și în prezent ocupă locul 13 în ierarhia WTA.

Cea mai bună clasare din cariera ei a fost locul 8, în octombrie 2022.

Ea a câștigat de-a lungul timpului peste 11 milioane de dolari din tenis.

Totodată, Kasatkina are în palmares 6 titluri la simplu: 2017 – Charleston, 2018 – Moscova, 2021 – Phillip Island Trophy, St.

Petersburg, 2022 – San Jose, Granby.

>> Daria Kasatkina, atacată dur în Rusia de un politician după ce i-a îndemnat pe sportivii din țara sa să-și schimbe cetățenia >> Reacția Rusiei după ce Daria Kasatkina a afirmat că vrea să reprezinte altă țară >> Daria Kasatkina și momentul de sinceritate: Recunoaște că este lesbiană și îi îndeamnă pe tinerii ruși să-și schimbe cetățenia

Lasă un răspuns