Câtă energie puteți economisi dacă opriți routerul wifi noaptea?

Spread the love

  Modemul wifi și routerul consumă energie, deoarece sunt alimentate cu energie electrică, dar au un impact major asupra facturii?  Aceste două instrumente, dacă sunt de generație nouă, nu au un consum foarte mare, în comparație cu primele modele, care aveau un impact mare asupra bugetului lunar.

Un modem consumă aproximativ 10 w/h, ceea ce poate fi transformat în câțiva cenți pe zi, cu o cheltuială anuală care poate varia între 25 și 60 de euro (în funcție de contract).

 Ceea ce trebuie însă avut în vedere este faptul că modemul și routerul rămân active și conectate la curent 24 de ore pe zi, dar navigarea pe internet are loc acasă pentru perioade limitate de timp, mai ales dacă nu lucrați acasă, notează ohga.

it.

Oprirea modemului pe timp de noapte, sau cel puțin atunci când nu este utilizat, poate fi o modalitate de a economisi bani.

În medie, este vorba de cel puțin 15-20 de euro pe an (în funcție de contract), dacă intenționați să îl țineți pornit 8 ore pe zi, adică 30% din zi.

 20 de euro poate părea o nimica toată, dar este de fapt o sumă semnificativă în comparație cu costul de funcționare a routerului/modemului.

 Desigur, acest lucru nu se aplică dacă în casă există aparate care sunt conectate în permanență, cum ar fi sistemul de alarmă, care are nevoie de continuitate.

De asemenea, pornirea și oprirea constantă poate cauza „oboseala” conexiunii, ceea ce, la rândul său, poate avea probleme cu performanța internetului sau poate cauza defecțiuni.

Dacă sunteți interesat să aveți un stil de viață mai sustenabil, puteți folosi o priză programabilă, astfel încât să poată fi oprită după câteva ore de utilizare, sau puteți cumpăra dispozitive care, prin intermediul unei aplicații speciale, vă permit, de asemenea, să setați ora de conectare și de deconectare.

Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns